Društvo

Proglašeni dobitnici prestižnog gradskog priznanja “11. januar”

Komisija za nagrade Grada Niša donela je odluku o dobitnicima Nagrade “11. januar” za 2020. godinu. Dobitnici Nagrade “11. januar” u konkurenciji kolektiva su muzička grupa “Lutajuća srca” i Dom zdravlja Niš. U konkurenciji pojedinaca dobitnici su mr Novica S. Ranđelović, naučni radnik, ekonomski istoričar i publicista; Miloje Branković, direktor EcotradeBG iz Niša i počasni konzul Mađarske i posthumno – Saša Seferović, anestetičar Kliničkog centra Niš.

Komisiju su činili predsednik Skupštine Boban Džunić, gradonačelnica Dragana Sotirovski, predstavnik Univerziteta prorektor prof. dr Vlastimir Nikolić, predstavnik Eparhije niške protojerej-stavrofor Branislav Cincarević i predstavnik Vojske Srbije pukovnik dr Slađan Hristov.

Za Nagradu “11. januar” komisiji je pristiglo 25 predloga – 9 za kolektive i 16 za pojedince.

Boban Džunić; foto: P. V.

“Ova godina je po svemu bila specifična, ne samo zbog koronavirusa nego i zbog velikog broja izuzetno kvalitetnih predloga. Komisija je imala nimalo lak zadatak da nagradi najbolje među najboljima. One koji doprinose opštem napretku i ugledu našeg grada. Moram da kažem da smo sigurno radili nepristrasno i objektivno”, rekao je Džunić.

On je naglasio da su sve odluke su usvojene jednoglasno.

“Najiskrenije u svoje lično ime i ime svih članova komisije čestitam dobitnicima na zasluženom priznanju. Siguran sam da će im ova nagrada značiti ne samo kao priznanje za dosadašnji rad, već i kao dodatni podstrek za buduća izuzetna dostignuća, kojima će doprineti da naš grad Niš bude prepoznatljiviji, bolji i lepši grad”, izjavio je Boban Džunić.

Nagrada se sastoji od diplome, statuete oslobodiocima Grada Niša i novčanog iznosa i biće dodeljena na svečanoj sednici Skupštine Grada, 11. januara 2021. godine na dan oslobođenja Niša od Turaka, na način kako to bude diktirala epidemiološka situacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com