Društvo

Proglašeni dobitnici nagrade “11. januar”

Od ukupno 10 kolektivnih i 23 pojedinačna predloga, izabrani su ovogodišnji dobitnici najznačajnije gradske nagrade “11. januar”. Ove godine manje dobitnika, nego lane, jer je na tako odlučila Komisija koja je birala dobitnike, kaže Rade Rajković, predsednik Skupštine Grada Niša i predsednik komisije za dodelu priznanja.

Izabrana su četiri laureata, dva pojedinca i dve kolektivne nagrade.

Nagrađeni su onkolog prof. dr Slađana Filipović, pisac Zoran Pešić – Sigma kada su pojedinci u pitanju, kolektivne nagrade zaslužili su Gimnazija “Bora Stanković” i niška Medicinska škola “Dr Milenko Hadžić”.

Nagrade Grada Niša biće uručene 11. januara u Oficirskom domu. Fond je isti kao prošlogodišnji, 500 hiljada dinara.

“Doktorka Slađana Filipović se istakla svojim radom i edukacijom i u struci je jedna od najboljih u Srbiji, zbog toga je moje posebno zadovoljstvo što je naša sugrađanka i što je ona dobila ovu nagradu”, rekao je Rade Rajković, predsednik Skupštine Grada Niša.

Ove godine manje nagrađenih nego lane.

“Ove godine imamo četiri laureata, nekada ih je bilo i 7, 8 predloga. Stav komisije je bio takav da se broj nagrađenih smanji”, završava Rajković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com