Virus Korona

Profesor Popović iz Niša ponudio osnovcima besplatne časove iz matematike

Saša Popović, profesor matematike iz Niša je odlučio da niškim osnovcima pomogne da u kontinuitetu nastave sa vežbanjem zadataka iz matematike u vreme vanredne situacije kada su škole zatvorene. Zadaci i lekcije su osnovcima dostupni na njegovom sajtu “Uči slobodno”. Na ovaj način osnovci od petog do osmog razreda do mogu da vežbaju matematiku.

 

“Na sajtu su postavljene lekcije i zadaci za učenike od 5. do 8. razreda u formi video lekcija. Osim toga što učenici mogu da prate lekcije koje su propustili, đaci koji su u završnom razredu, dakle osmom, na ovaj način mogu da se pripremaju i za završni ispit”, kaže Saša Popović.

 

Škole su zatvorene za sada do kraja školske godine tako da učenici od petog do osmog razreda narednih meseci neće moći da prate nastavu u školi, a na ovaj način mogu da uvežbaju zadatke koji su urađeni kao video klipovi sa postupkom izrade zadatka što je deci od velike pomoći.

 

“Budući da je sajt komercijalan ja sam u ovoj situaciji odlučio da budem društveno odgovoran i da, za početak, do kraja meseca, pomognem dece i društvu koje je u nekom trenutku pomoglo i meni”, ističe Popović.

Saša Popović; Foto: privatna arhiva

Profesor Popović dodaje da osim zadataka iz matematike deca mogu na njegovom sajtu da pronađu i lekcije i zadatke iz fizike.

“Sajt radi na komercijalnom principu. Postoji pretplata koja vam otključava lekcije i zadatke na sajtu, tako možete da vežbate. Ja sam odlučio da pustim besplatnu pretplatu. Pošto je to prodavnica, samo se izabere besplatna pretplata. Ako ste nekad kupovali onlajn, imate onaj ček aut gde vam je suma nula. Kupite, ne plaćate ništa, ali morate da prođete kroz taj proces. I dobijate aktivnu članarinu do kraja marta, odnosno, pretplatu.”

Saša Popović je poznat Nišlijama i široj javnosti po tome što je još 2011. godine počeo da pravi besplatne časove matematike na internetu za osnovce. Dobitnik je i nagrade za najbolji edukativni sajt na Web Festu, kao i nagradu za najbolji tutorijal.

U trenutu kada zemlja prolazi kroz težak period on je odlučio da pomogne osnovcima bez obzira što je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizovalo učenje na daljinu za sve osnovce i srednjoškolce.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com