Društvo

Profesor Marković ponovo pokazao humanost. Spasio mladunče goluba grljaša

Kamenko M. Marković od detinjstva opčinjen pticama, spasio je ove godine nekoliko uličnih golubova, a da tu njegova potreba da pomogne svakom živom stvoru koje je u nevolji govori i poslednji slučaj kada je nedavn sapasao i jedno mladunče goluba grljaša.

Golub je najverovatnije ispao iz gnezda kada je sa terase Marković primetio da je nešto palo u parkić koji se nalazi uz samu zgradu u kiojoj živi. Goluždrava ptica pala je u žbun, povređena, a oko nje su se već okupile mačke.

“Izvukao sam mladunče iz žbuna i video krv na njegovim grudima. Imalo je ozbiljnu ranu. Uneo sam ga u stan i haznaplastom prekrio ranu. Potom sam ga odneo u veterinarsku ordinaciju i zamolio veterinara da učini najviše što može. On je sa svojom ekipom ušio ranu, dao mu injekciju i, predložio mi da ga hranim „kroz špric“ ispasiranim žumancetom pomešanim sa izmrvljenom plazma keksom. Tako je počela moja borba da mu sačuvam život”, priča nam Kamenko Markovć.

Tako je počela zdravstvena nega koja je nakon sedam dana donela rezultate. Nakon ponovnog pregleda veterinara, on je konstatovao da je rana odlično zarasla i da sada golub može već normalno da jede.

“Golubčić je ostao bez repa, a kako još ne ume da se sam hrani, ja sam konsultovao i golubare, kako da ga hranim, čime. Na kraju, pozvao sam Miljana Džavrića poznatog niškog golubara da mi pomogne i on je, sa zadovoljstvom pristao da uzme goluba i smesti ga u kavez, tamo gde žive njegovi golubovi”, kazao je Marković.

Golub je tako posle tri nedelje provedene u stanu, nastavio da živi sa golubovima, a zahvaljujući ljudskoj plemenitosti on će tamo ostati sve dok ne bude sposoban da samostalno nastavi život u prirodi. Zahvaljujući Markoviću sačuvana je još jedna ptica koja pleni svojom lepotom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com