Društvo

Profesor Katica Hedrih dobitnik medalje „Jaroslav Mudri“

Profesor dr Katica Stevanović Hedrih, rukovodilac projekta ON174001 ”Dinamika hibridnih sistema složenih struktura”, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, koordiniranog u Matematičkom institutu Srpske akademije nauka i umetnosti, dobitnik je Medalje “Jaroslav Midri” Akademije nauka visokih škola Ukrajine.

Ovo prestižno priznanje profesorki Hedrih je uručio Akademik Oleksandar Nakonečni, predsenik Akademije nauka visokih škola Ukrajine, na svečanom otvaranju Simpozijuma „Nonlinear dynamics – Scientific work of prof. Dr Katica, Stevanovic, Hedrih, koji su istraživači sa projekta ON174001 ”Dinamika hibridnih sistema složenih struktura” organizovali povodom 75. rođendana Katice Hedrih, kao i 52 godine njenog univerzitetskog i naučnog rada i 22 godine rukovođenja naučnim projektima iz mehanike u Matematičkom institutu Srpske akademije nauka i umetnosti.

Profesorka Hedrih je u 2010 godini bila laureat najviše nagrade ”Sveti Vladimir” Akademije nauka visokihškola Ukrajine, čiji je član od 1996 godine.

U programu Simpozijuma, koji je održan od 4-6. septembra u Beogradu, sopštena su 54 naučna rada kroz 20 predavanja po pozivu istaknuih naučnika iz oblasti Nelinearne dinamike, kao i 34 naučna saopštenja istraživača sa projekata Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com