Obrazovanje

Profesor iz Niša jedini učesnik iz Srbije na festivalu Klarinetista u Mađarskoj

Miloš Mijatović, vanredni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu, Univerziteta u Nišu učestvovao je na 10. ECA Festivalu Klarinetista koji je održan u Gyoru u Mađarskoj.

Član Evropske Asocijacije Klarinetista i Internaionalne Asocijacije Klarinetista privukao je veliku pažnju svojim virtuoznim nastupom sa Filharmonijom iz Gyora na gala koncertu festivala u sali filharmonije ’’Richter ’’ pod dirigenstskom palicom Bartosza Zurakowkog iz Poljske.

Nastupao je sa kolegama iz Evrope na koncertu Evropske Asocijacije Klarinetista gde su imali priliku da premijerno izvedu i delo profesora Mijatovića. Na 10. ECA Klarinet FESTu su učestvovali klarinetisti iz čitave Evrope i gosti iz Amerike i Japana.

 

„Velika mi je čast što sam ponovo imao priliku da predstavljam svoju zemlju na Evropskom festivalu klarinetista i delim scenu sa kolegama iz Engleske, Francuske, Italije, Španije, Madjarske, Slovenije, Nemačke. Od njih dobijem izuzetne pohvale za virtuozitet i koncertni nastup. Ovakve povratne informacije su od suštinske važnosti jer potvrđuju da sam na pravom putu kao muzičar.

Mislim da sam, pored vrhunskih umetnika iz Evrope, na najbolji mogući način pokazao da klarinet u Srbiji ima budućnost“, ponosno je istakao Mijatović za Niške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com