Društvo

Profesor Dragan Antić ostaje rektor niškog Unverziteta

Savet Univerziteta u Nišu jednoglasno je odlučio da dosadašnji rektor te viokoškolske ustanove Dragan Antić dobije još jedan mandat.

Anntić će funciju rektora obaljvati od 1. oktobra 2018. godine do 30. septembra 2021.godine.

On je za rektora prvi put izabran 2012. godine i treći put zaredom je izabran za tu funkciju.

Tokom izborne procedure koja je započela 1. februara, stiglo je ukupno 16 predloga da se profesor Dragan Antić koji je redovni profesor Elektronskog fakulteta ponovo izabere za rektora.

Predloge je, na osnovu tajnog glasanja, dostavilo 10 fakulteta Univerzieta u Nišu i svih šest naučno-stručnih veća Univerzieta u Nišu. Drugih predloga za kandidata za rektora nije bilo.

Antić je najavio da će u naredne tri godine rekotorat poseban akcenat staviti na internacionalizaciju Univerziteta, poboljšanje kvaliteta nastave na fakultetima u njegovom sastavu, kao na jačanje saradnje sa ostalim univerzitetima u Srbiji, a posebno u evropskim zemljama i sa evropskim univerzitetima.

“To je naš prioritet, ali to ne znači da ne želimo da jačamo saradnju sa ostalim univerzitetima koji su van Evrope”, izjavio je Antić.

On će zadržati tim prorektora iz prethodnog mandata. To su Nenad D. Pavlović sa Mašinskog fakulteta, Vesna Lopičić sa Filozofskog fakulteta, Evica Petrović sa Ekonomskog fakulteta u Nišu, Dragan Denić sa Elektronskog fakulteta i Vlastimir Nikolić sa Mašinskog fakulteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com