Društvo

Profesionalni upravnici formirali Komoru

Profesionalni upravnici zgrada iz Niša i drugih gradova sa područja jugoistočne Srbije, njih oko 70, formirali su juče Komoru profesionalnih upravnika.

Prema najavi predsedavajućeg Organizacionog odbora Osnivačke skupštine Toplice Djordjevića Komora profesionalnih upravnika jugoistočne Srbije pomoći će upravnicima da saradjuju, razmenjuju iskustva i stalno  unapredjuju profesiju.

„Ovim putem pružamo šansu vlasnicima stambenog i poslovnog prostora da iskažu svoje nezadovoljstvo  i svoje zahteve. Komora će pored ostalih standardnih struktura imati i disciplinsku komisiju i akademiju koja će pružati pomoć upravnicima zgrada iz redova stanara“, rekao je Djordjević.

On je rekao da je osnovni cilj formiranja Komore profesionalnih upravnika unapredjenje stanovanja svih gradjana na području jugoistočne Srbije.

Foto: Lj.B.

„Svi dobro vidimo u kakvom su stanju zgrade, u Nišu i da su, bez namere da bilo koga plaši, čak i opasne za stanovanje. Takvo stanje posledica je materijalnog stanja u kome se naši ljudi nalaze i njihove nemogućnosti da izdvajaju dovoljno sredstava neophodnih za održavanje objekata. Stanovanje na žalost nije medju prvim prvim prioritetima i onda kada nema dovoljno para manje se izdvaja za stanovanje. Stanarima svaki iznos koji treba da plate izgleda preveliki, ali zato smo došli u situaciju da su stambene zgrade u veoma lošem stanju“, izjavio je Djordjević.

On je rekao da je Zakon o stanovanju i održavanju donet u poslednji čas i treba da omogući da sa to malo para koje vlasnici stanova i lokala imaju bude uradjeno što više na održavanju zgrada, liftova i fasada.

Foto: Lj.B.

„To neće trajati šest meseci ili godinu dana, pred nama je posao od sigurno 10 ili 15 godina“, rekao je Djordjević.

Sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove grada Niša Srdjan Laketić rekao je da u Nišu postoji dobra saradnja izmedju upravnika zgrada i gradjevinskih inspektora, i da se upravo zahvaljujući prijavama upravnika zgrada rešavaju mnogi problemi koji se tiču stanovanja, poput zauzimanja zajedničkih prostorija ili prostora koji je predvidjen za protivpožarne puteve.

Laketić je podsetio da je gradjevinska inspekcija nedavno obezbedila stambenu zgradu u Ulici Nade Tomić čija fasada preti da se uruši.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button