Društvo

Prof. dr Dejan Antić dobitnik “Zlatne značke” – najvišeg priznanja Kulturno-prosvetne zajednice Srbije

Za nesebičan, predan, dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju nacionalne kulture prof. dr Dejanu Antiću istoričaru sa Filozofskog fakulteta u Nišu u Narodnom pozorištu u Beogradu uručeno je najviše priznanje Kulturno-prosvetne zajednice Srbije – Zlatna značka sa Poveljom.

Obraćajući se prisutnima na ceremoniji uručenja priznanja prof. Antić zahvalio se vodećim ljudima Kulturno-prosvetne zajednice Srbije što su prepoznali njegov nacionalni rad i postignuća.

Prof. dr Dejanu Antiću uručuju "Zlatnu značku"“Izuzetna je čast biti među velikim imenima naše kulture, prosvete i umetnosti koji su ponosni nosioci Zlatne značke – nagrade koja se dodeljuje punih 48 godina. Ovo priznanje jeste satisfakcija za sva moja dosadašnja dostignuća, ali i obaveza da još energičnije nastavim borbu za očuvanje našeg kulturnog i nacionalnog identiteta, budeći uspavano srpstvo i prenoseći mlađim generacijama istorijsku istinu o stradanju, ali i o veličini srpskog naroda” , rekao je Antić.

Istaknutim nacionalnim stvaraocima, prosvetnim i kulturnim radnicima Zlatnu značku sa pratećom Poveljom kao trajan oblik priznanja Kulturno-prosvetna zajednica Srbije je uz podršku Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva kulture Republike Srbije ove godine dodelila 48. put.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com