Društvo

Produžen zimski raspust zbog gripa

Ministarstvo prosvete je danas odlučulo da đaci u ponedeljak, 9. januara, neće imati nastavu i da će zimski raspusta biti produžen za dva dana, tako da nastava počinje u sredu, 11. januara.

U međuvremenu, u Kliničkom centru Kragujevac od danas zabranjene posete bolesnicima zbog preventivnih mera protiv šerenja virusa gripa, a u niškom Kliničkom centru je proteklih dana na bolničkom lečenju zbog komplikacija izazvanih virusom gripa bilo između pet i devet pacijenata.

Trenutno na Infektivnoj klinici u Nišu leže dvoje pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.

Hitna pomoć u Nišu zbrinula je u protekla 24 sata 559 pacijenata, što je za oko 150 više nego uobičajeno neradnim danima, a pomoć su najčešće tražili pacijenti sa povišenom telesnom temperaturom i zbog kašlja.

Prema poslednjim podacima Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” do pre Nove godine je prijavljeno 50.473 obolelih od gripa, koji je prema oceni stručnjaka povećan tokom praznika jer su ljudi bili u češćem fizičkom kontaktu.

Osim u KC Kragujevac posete su zabranjene i u KCS u Beogradu, KC Vojvodine. U KC Niš još nisu zabranjene, ali ukoliko bude procenjeno da je potrebno zabraniće se i u toj zdravstvenoj ustanovi, kažu nadležni.

Prеmа pristiglim priјаvаmа Institutu zа јаvnо zdrаvljе Srbiје, pоtvrđеni slučајеvi gripа su sа tеritоriје Bеogrаdа, Јužnоbаčкоg, Rаškоg, Јužnоbаnаtskоg, Pčinjskоg, Јаblаničkоg, Mаčvаnskоg, Sеvеrnоbаčkоg, Srеdnjеbаnаtskоg, Sеvеrnоbаnаtskоg, Brаničеvskоg, Zlаtibоrskоg, Pоdunаvskоg, Pоmоrаvskоg i Srеmskоg оkrugа.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com