Virus KoronaZdravlje

Produžen raspust, kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 časova

Кrizni štab na današnjoj sednici doneo je odluku da se jesenji raspust za đake osnovnih i srednjih škola produži na devet dana, od 8. do 12. novembra. Prvi radni dan u školama 15. novembar. Uvodi se nova mera – kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 časova i ta mera stupa na snagu od ponedeljka.

Epidemijska situacija je u ovom momentu prilično nepovoljna, između 50 i 60 ljudi svakog dana izgubi život, rekla je Darija Кisić Tepavčević, epidemiolog i ministar posle sednice Кriznog štaba.

“Ono što moram da kažem je – vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija. Moram da apelujem na mlade ljude, jer mogu mnogo da nam pomognu u ovoj borbi”, rekla je Кisić Tepavčević.

“Uvođenje kovid propusnica imalo je značajnog efekta na povećanje vakcinacije pa smo odlučili da proširimo važenje za ugostiteljske objekte od 20 sati”, rekla je ministarka.

Takođe, svi ugostiteljski objekti mogu da rade do 24 sata.

“To smo uveli zato što je u prethodnom periodu i u nekim drugim zemljama primećeno da ako se ograniči do 1-2 sata, organizuju se različita kućna okupljanja i žurke, a na ovaj način je omogućeno da rade 24 sata ovi objekti ukoliko svi gosti nakon 20 časova imaju propusnice. Ovu meru smo proširili i na kockarnice, kladionice, slot klubove itd”, rekla je Кisić Tepavačević.

Ona je još jednom istakla da je stotine inspekcijskih ekipa na terenu i da će moći da se kontrolišu svi objekti.

“Ova mera i proširenje važenja kovid propusnice stupiće na snagu od ponedeljka”, istakla je Кisić Tepvačević.

Кrizni štab odlučio je danas da produži raspust od 8. do 12 novembra.

“Svaka mera koja ima za cilj povećanje učestalosti vakcinacije je mera koja nas vodi bliže cilju”, navela je ministarka.

Sednica Кriznog štaba održana je danas u Vladi Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com