Hronika

Produžen pritvor paru iz Niša “jer su muškarca tretirali kao roba”

Viši sud u Nišu produžio je za još 30 dana pritvor N.N. i D.P. protiv kojih je u toku istraga zbog sumnje da su poslednje dve godine starijeg Nišliju tretirali kao svog roba.

Pritvor im je produžen da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Da podsetimo, sredinom marta Više javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv Nišlija N.N. i D.P. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima. Sumnja se da su okrivljeni od marta 2019. godine do marta ove godine primenom sile i pretnje držali J.G. iz Niša u cilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, saopštilo je Više javno tužilaštvo. Oni su, oštećenog primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac koji bi im potom davao. Tada je po predlogu ovog tužilaštva, Viši sud u Nišu je protiv okrivljenih odredio pritvor do 30 dana, u cilju sprečavanja da utiču na svedoke koje je tokom istrage potrebno ispitati kao i zbog činjenice da je za navedeno krivično delo propisana kazna zatvora preko deset godina, a čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com