Društvo

Produžen Javni poziv za zamenu stolarije, fasadne izolacije i solarnih panela

Javni poziv za građane koji žele da dobiju državne subvencije za zamenu stolarije, ugradnju fasadne izolacije ili postavljanje solarnih panela, zbog velikog interesovanja, produžen je do 1. novembra. Konkurs je otvoren 1. oktobra i do sada je prijavljeno oko 100 domaćinstava, a očekuje se da ih do kraja poziva bude znatno više, rekao je direktor KLERP-a, Dušan Radivojević.

 

 

Dušan Radivojević, direktor Kancelarije za lokalni, ekonomski razvoj i projekte

“Konkurs je najpre bio produžen do 21. oktobra, a upravo zbog velikog interesovanja građana i privrednih subjekata koji su prošli prvu rundu javnog poziva da mogu da snabdevaju građane materijalom koji im je potreban i na njihovu sugestiju u postupku smo produžetka roka tako da će krajnji rok za aplikaciju biti 1.novembar”, kazao je Radivojević koji je apelovao na građane da pre prijave dobro pogledaju Javni poziv u kome je sve objašnjeno, ali su i oni kao Kancelarija apsolutno na raspolaganju građanima.

Projekat Ministarstva za energetiku i rudarstvo, kojim Vlada i lokalne samouprave subvencionišu polovinu troškova zamene storije, ugradnje fasadne izolacije ili solarnih panela, vredan je 19 miliona dinara, od kojih Grad Niš učestvuje sa 10 miliona.

Jedan od osnovnih uslova konkursa jeste da grđani budu vlasnici nepokretnosti za koju učestvuju u konkursu.

“Važno je napomenuti da kroz ovaj Javni poziv prihvatamo i aplikacije onih građana koji su u postupku ozakonjenja i nije potrebno da imaju upotrebnu dozvolu. Radi se o tri mere, zamena stolarije, ugradnja fasadnih panela i ugradnja solarnih panela u funkciji grejanja vode. Nakon 1. novembra na osnovu pristiglih ponuda znaćemo koliko je građana apliciralo”, kazao je direktor KLERP-a.

Do sada je KLERP-u dostavljeno oko 100 prijava na ovaj konkurs. Prema Radivojevićevim rečima, lokalna poreska administracija dnevno izdaje 10-ak uverenja. Do sada ih je izdala gotovo 500, te se očekuje i značajno veći broj prijava na konkurs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com