DruštvoKultura

Producent Oliver Paunović snima film o generaciji koja je proslavila FK Radnički. Poziva privrednike Niša da pomognu u realizaciji ovog jedinstvenog projekta.

Real sa Nišave ove godine slavi veliki jubilej, 100 godina od osnivanja. Povodom toga City produkcija počinje snimanje filma „Legende Čaira“ u kojem će predstaviti klub od koga je Evropa strepela i saznala „Kude je taj Niš“, klub koji se voli, koji je u srcu Nišlija i klub koji je zlatnim slovima ispisivao svoju istoriju.

 

“Ideja je da se ispriča priča o prijateljstvu, o snovima, strahovima, radostima kojima su bili ispunjeni. Da probamo da oživimo i sačuvamo filmski tu atmosferu, taj jedan duh”, ističu u niškoj produkciji koja je već poznata u čitavoj Srbiji po dokumentarnim ostvarenjima koje radi.

Priča o niškom timu će biti svima zanimljiva. Neki će se podsetiti, a neki će možda naći motiv i inspiraciju da su čuda u ovom gradu moguća. Pred „Realom sa Nišave“ redom su padali Napoli, Grashopers, Fejenord i Dandi junajted. Кlub je svoj najveći uspeh na međunarodnoj sceni ostvario u sezoni 1981/82, kada je stigao do polufinala Кupa UEFA. Velika podrška i euforija koja je tih godina pratila FК Radnički kulminirala je 7. i 21. aprila 1982. godine, kada je ekipa zaustavljena u polufinalnom dvomeču od strane nemačkog Hamburgera, tada verovatno najjačeg tima na svetu.

Na slici: kapiten legendarne generacije Milovan Obradović Drda, golman Zoran Milenković Zajko, jedan od osnivača Meraklija Ivica Gacik, reditelj Vladimir Ristić i producent Oliver Paunović

“Real sa Nišave slavi ove godine veliki jubilej, 100 godina od osnivanja i pravi je trenutak prisetiti se svih tih odvažnih fudbalera i čitavu armiju Nišlija koji su dolazili na Čair.

Film „Legende Čaira“ predstavlja klub od koga je Evropa strepela i saznala „Kude je taj Niš“, klub koji se voleo, koji je u srcu Nišlija i klub koji je zlatnim slovima ispisivao sportsku istoriju Niša”, istakao je producent Oliver Paunović.

U City produkciji kažu da bi im mnogo značila podrška i privrednika Niša na ovom projektu u vidu sponzorstva i poručuju da bi se oni svakako odužili kroz zahvalnost u samom filmu.

Svi zainteresovani privrednici koji žele da pomognu kao sponzori u produkciji ovog filma mogu da kontaktiraju marketing City Grupe na broj 018 4514911 u periodu od 8h do 16h..

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com