Društvo

Producent Oliver Paunović podneo inicijativu da Dragan Pantelić dobije ulicu u Nišu

On je dao temelj fudbalskom sportu i ugled svim sportistima sa ovog prostora, iz ovog grada, ove zemlje, bivše i sadašnje, ali i Evrope i Sveta. Za Radnički je branio od 1971. do 1981. godine, a za to vreme je upisao 421 utakmicu i postigao 23 gola. Za niški klub je 12 puta branio i u sezoni 1984/85 kada je postigao i jedan gol. Ostaće upamćen po čuvenom golu kada je na prvenstvenoj utakmici u Nišu sa Veležom. Tada jednom od najboljih golmana Enveru Mariću dao gol iz svog šesnaesterca.

Dragan Pantelić Panta je celog sebe dao kada je jugoslovenski sport u pitanju da Grad Niš treba da bude ponosan što je takvog čoveka imao. Jedan grad velikim čine upravo ljudi koji njegovo ime i slavu prenose čitavom svetu. Upravo zbog toga je producent Oliver Paunović podneo inicijativu Komisiji za nazive delova naseljenih mesta i nazive ulica da jedna ulica u Nišu dobije ime po Draganu Panteliću.

“Dragan Pantelić Panta je svoj grad voleo, u njemu provodio vreme i nikada ga nije napustio. Bio je prepoznatljivo ime celog sveta, ali se uvek isticalo da je on Nišlija. Nemerljiv je njegov doprinos u jugoslovenskom sportu i upravo zbog toga je čuveni Panta zaslužio da mu se Grad Niš oduži makar jednom ulicom. To će biti i jedan od načina da se ime ove sportske legende sačuva od zaborava”, kazao je Paunović.

U inicijativi je navedeno da bi, pošto je Pantelić poslednje godine svog života proveo u Malči, bilo lepo da dobije ulicu baš u tom mestu. Međutim, ukoliko to nije moguće, Paunović kaže da će biti zadovoljan ukoloko i bilo koja druga ulica u Nišu ponese njegove ime. On se nada da će Komisija imati razumevanja i prepoznati značaj ove inicijative.

Da podsetimo, upravo je na inicijativu Olivera Paunovića, producenta iz Niša, snimljen i film o ovom čuvenom golmanu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com