Kultura

Producent Oliver Paunović iz Niša u žiriju Međunarodnog sportskog filma na Zlatiboru

U žiriju koji će odlučivati o nagradama takmičarskog programa Međunarodnog 11. sportskog filma (MFSF) koji će biti održan na Zlatiboru od 25. do 28. avgusta, naći će i filmski i televizijski producent i audiovizuelni umetnik, Oliver Paunović. Ovogodišnju selekciju čini četrdesetak filmova iz dvadesetak zemalja tematski vezanih za više sportskih disciplina.

Festival tradicionalno dodeljuje nagrade i priznanje uspešnim sportistima za životno delo i postignuća u sportu, a o filmskim nagradama odlučivaće tročlani  međunarodni žiri. Specijalni gost ovogodišnjeg MFSF biće Rogaška Slatina iz Slovenije, najavili su iz Opštine Čajetina.

11. Međunarodni festival sportskog filma biće održan u dvorani Kulturnog centra.

Pored producenta Paunovića, nagarade najbojim ostvarenjima dodeliće žiri u sastavu:  Arijana Helać Saračević iz Sarajeva i Dušan Cicvara iz Beograda.

“Imam tu privilegiju i čast da budem u žiriju XI međunarodnog festivala sportskog filma INTERNATIONAL SPORT FILM FESTIVAL ZLATIBOR od 25 -28. avgusta. Pored mene u žiriju biće Arijana Helać Saračević iz Sarajeva, tv novinar i filmski autor,  kao i Dušan Cicvara iz Beograda, filmski kritičar i književnik”, izjavio je Oliver Paunović producent “City Grupe”.

Podsetimo, na X jubilarnom međunarodnom Festivalu sportskog filma na Zlatiboru producent Oliver Paunović dobio je posebno priznanje „Gold Gondola“ za film „Broj 1“ o legendarnom fudbaleru Draganu Panteliću. Priznanje mu je uručio Jovan Marković, umetnički direktor Festivala. Zahvaljujući ovom filmu Panteliću je na Zlatiboru uručena i nagrada za životno delo.

Organizator je udruženje Međunarodnog sportskog filma Zlatibor pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Opširnije o ovogodišnjim filmovima u KATALOG-MFSF-2022-FINAL

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com