Kultura

Producent iz Niša Oliver Paunović: Zašto pravim film o Bilji Krstić (VIDEO)

U toku je snimanje filma  „Izvan vremena“, o jednoj od naših najtalentovanijoj pevača Biljani Krstić, reditelja Branke Bešević Gajić, koji radi niška produkcija na čelu sa producentom Oliverom Paunovićem.

Ovo će biti dugomentražni dokumentarni film i baviće se fenomenom ličnosti jedne od najtalentovanijih balkanskih etno pop izvođača, Bilji Krstić, koja je impresivnim talentom, lepotom i mladošću ostvarila meteorsku karijeru na prostorima bivše Jugoslavije. Upravo je ovo jedan od razlog zbog kojeg je producen odlučio da zabeleži najbitnije momente iz velike karijere ove balkanske zvezde.

„Moja misija je promocija Niša i Nišlija kroz dokumentarna ostvarenja koja radim. Izuzetno mi je drago što su se kockice sklopile i što smo otpočeli snimanje filma o Bilji Krstić. Ona to zaslužuje, zaslužuje svojom veličinom, svojom neposrednošću, svojom popularnošću, a uporodo s tim svojom skromnošću. Verujem da će ovo da bude jedna predivna životna priča sa puno edukativnog sadržaja za buduće generacije“, rekao je Paunović i zahvalio se Biljani Krstić što je poverila niškoj produkciji da njen svede na filmsku priču.

Prvi kadrovi zabeleženi su na vokalnoj radionici „Bistrik“ Bilje Krstić, koja je održala jubilarni koncert „Rasla dunja i jabuka“ u Kolarčevom narodnom univerzitetu. Snimanje je nastavljeno, a jedan od učesnika koji će govoriti o našoj Nišlijki je i njen kolega Bora Đorđević.

Bora Đorđević i rediteljka Branka Bešević Gajić

Bilja Krstić je za TV Nova istakla da je srećna što upravo niška produkcija snima film o njoj.

„Oliver Paunović je došao na tu ideju, a ja sam negde srećna što sve to ide iz mog grada. Oni su odlična ekipa, jako lepo rade, pedantno. Već smo snimili prve kadrove. Snimali smo i u Novom Sadu, pevala sam sa Borom Đorđevićem, videli smo se na koncertu. Snimili smo i neke moje prijatelje. Tako kreće neka moja priča, a u filmu će se naći ljudi koji su mi mnogo pomogli i u životu i u karijeri“, kazala je Bilja Krstić.

Ona je podsetila da će za 20 godina Bistrika biti objavljen album, a na tom albumu će biti najpoznatija, možda čak možei da se kaže i himna Niša, pesma „Niška Banja“.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com