Društvo

Produbljuje se korito Kutinske reke i ojačava bedem

Promena toka Kutinske reke kroz naselje Nikola Tesla jedino je rešenje koje bi sprečilo njeno izlivanje u ovom naselju zbog čega meštani, kada se to dogodi, pretrpe ogremne štete, mišljenje je žitelja ovog naselja, ali je to, u načelu, i zaključak razgovora sa predstavnicima GO Niška Banja, preduzeća “Erozija” i JP “Srbijavode” čiji je direktor Goran Puzović nedavno obišao poplavljena područja.

Kutinska reka godinama plavi njive i kuće stanovnika naselja Nikola Tesla. Dogodilo se to i krajem januara tokom poplava koje su zadesile ovaj deo zemlje, a kada se reka povuče u svoje korito ostavlja za sobom ni malo lepu sliku i veliku štetu.

“Trenutno rešenje je da se produbi samo rečno korito u onim delovima gde se reka izliva i plavi objekte meštana u naselju Nikola Tesla a radi se o nekoliko ulica. To je ono što možemo da uradimo odmah i što smo dogovorili na sastanku sa durektorom “Srbijavoda”, kađe Dušan Živković, predsednik GO Niška Banja.

To, međutim, nije trajno rešenje jer je korito već jednom produbljivano, pa je njihov predlog promena toka Kutinske reke.

“Za 15 dana radnici preduzeća “Erozija” izaći će na teren i početi sa čišćenjem i produbljivanjem korita Kutinske reke. Nakon toga biće ojačan i bedam. Za promenu toka reka biće potrebno više od jedne godine”, kazao je Dušan Živković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com