DruštvoEkonomija

Prodavci su na svojim mestima, ali kupaca je sve manje

Da bi se sprečilo širenje koronavirusa, gradski štab je pooštrio mere i na robnim pijacama u Nišu. Ove pijace i dalje rade, ali prodavci moraju da se pridržavaju propsanih mera. Održavanje fizičke distance od dva metra je obavezno, nošenje zaštitnih maski, takođe, a bez izuzetka moraju da se dezifikuju i tezge.

Na Cvetnoj pijaci kod Tvrđavske zelene pijace situacija je uobičajena. Tezge su prepune robe za sada, ali prodavci kažu da kupaca nema pa se tako na tezgama ne smanjuje ni količina roba.

“Sa druge strane, sve i da prodamo teško dolazimo do nove robe jer se teže izlazi iz zemlje zbog uslova koje diktira epidemiološka situacija”, kažu prodavci.

Dodaju da se svi pridržavaju propisanih mera.

“Upoznati smo sa kaznama zbog nepoštovanja propisanih mera što nam ne ide na ruku, ali je od toga mnogo važnije da se zaštitimo, kako mi, tako i naši kupci kojih ima sve manje. Ljudi se ne usuđuju da dolaze iz straha”, kaže jedan od prodavaca, ali se njemu pridružuju i ostali  koji dodaju da kupaca gotovo i da nema. “Prodaja je sigurno prepolovljena, a radimo samo da izmirimo obaveze koje imamo prema “Tržnici” i prema državi. Sada imamo još jedan namet, a to je ekološka taksa.”

Na svim pijacama obeležen je posebno ulaz i izlaz koji kupci mogu da koriste, kažu u JKP “Tržnica”. Na ulazima su postavljene dezo-barijere, na česmi postoje sredstva za dezinfekciju ruku.

“Zakupci svih mesta na pijaci, ne samo na robnoj, moraju da imaju zaštitnu masku, da imaju dezinfekciono sredstvo, higijena oko prodajnog mesta mora da se održava na viskom nivou. Po završetku rada  JKP “Tržnica” dezinfikuje sva prodajna mesta, a dezinfekciona sredstva imamo dovoljno”, kaže  Siniša Marijanović, rukovodilac Sektora za pijačnu prodaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com