DruštvoEkonomija

Prodavci sa kvantaške pijace ponovo najavljuju protest i blokadu puta od Niške Banje do Niša

Prodavci Kvantaške pijace u Nišu kažu da gotovo i nemaju zaradu, a za to okrivljuju nadležne koji, kako ističu tolerišu vanpijačnu prodaju u ulici Đuke Dinić u Nišu. Dodaju da su se obraćali Gradu, ali da za sada pomaka nema.

Prema njihovim rečima vanpijačna prodaja ponovo je zastupljena u ulici Đuke Dinić. Dodaju da je jedno vreme ona zaustavljena, ali čim kontrole ne budu učestale, oni koji prodaju svoju robu u toj ulaci kod Tvrđavske pijace se ponovo vraćaju.

Prodavci sa ove pijace kažu da je ponovo problem isti, plaćaju ulaz i zakup mesta, a sve je manje kupaca i dobavljača zbog čega im roba propada.

“Oni dovezu svoje kombiće, parkiraju se i potpuno besplatno prodaju svoju robu na ulici. Kod nas je prazno. Mi ne možemo na taj način da radimo”, ukazali su.

Kažu da je prošle godine, nakon protesta, situacija bila bolja.

“Tri meseca su redovno kontrolisali vanpijačnu prodaju i to se odmah osetilo. Sada je ponovo sve isto. Proizvođač sa punim kolima ode na Tvrđavsku pijacu, rasproda robu, jednostavno neće da plati ulaz na Kvantašku pijacu”, ističu.

Kažu poslali su dopis gradu i najavljuju protest za 8. mart ukoliko do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtevi. Ovog puta će blokirati obe trake puta od Niša do Niške Banje u peridu od 12 do 15 časova.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Пијаце су у хаосу. Највећи пропуст је рушење “Цветне пијаце” (+ 20 локала), губици Тржнице, такође продаваца, а формирање клозета испред Београдске капије – СТРАШНО !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com