Društvo

Prodavci sa Kvantaške pijace najavili blokadu “Rovčeta” zbog vanpijačne prodaje

“Blokadu ćemo započeti u tri časa iza ponoći, biće nas sigurno 30 do 40. Protestni skup ćemo svakako prijaviti policiji i želimo da ta blokada prođe mirno”, rekao je Jovanović.

On je rekao da su se, nakon što je pre par dana skinut znak o obaveznom plaćanju parkinga kod “Rovčeta” svi vanpijačni prodavci tu preselili iz Ulice Đuke Dinića.
Prodavci sa Kvantaške pijace su u toku prošle godine nekoliko dana zaredom blokirali put ka Niškoj Banji u znak protesta što grad ne suzbija nelegalnu prodaju poljoprivrednih proizvoda u ulicama pored Velike pijace.
Prodavci su za minuli pondeljak najavljivali blokadu puta i štrajk glađu ispred Gradske kuće, ali su od toga odustali pošto su dobili obećanje grada da će Komunalna milicija i nadležne inspekcije biti na terenu i suzbiti vanpijačnu prodaju.
Jovanović je kazao da inspektori jesu na terenu, ali da ne preduzimaju mere protiv onih koji poljoprivredne proizvode prodaju bez plaćanja pijačne takse. Prodavci sa Kvantaške pijace, ponovo su istakli da zbog vanpijačnih prodavaca trpe gubitke, jer im se broj kupaca smanjuje, a moraju da plaćaju i zakup prostora za prodaju i taksu za svaki ulazak kamiona sa robom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com