Društvo

Prodajom pređenih kilometara, Nišlije prikupljaju novac za lečenje bolesne dece

Izazov "Ko te juri"

Umesto kotizacije, troje Nišlija, Aleksandra Ranđelović, Nenad Živković i Dejan Potić, novac za učešće na takmičenjima, uplatiće na račun bolesne dece. Njihov cilj je da tokom godina prikupe što više pređenih kilometara, koji će kasnije ponuditi pojedincima ili kompanijama na otkup.  U ovom humanitarnom izazovu, učestvuje 150 trkača iz cele Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Foto: Privatna arhiva

Trkači su podeljeni u šest timova.

KTJ (“Ko te juri”) klub čini grupa sportista koji trče, treniraju, takmiče se i prikupljaju humanitarne kilometre za one kojima je pomoć potrebna. U januaru ova ekipa prikupila je pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević, a tokom maja, prikupiće pomoć za dečaka Danila Balaća.

Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara.

“Pređenje kilometre trkači “prodaju” ( Ako 7000km množimo sa brojem 10 i dobijamo 70.000,00 dinara), a sav novčani prihod daju za lečenje dečaka Danila Balaća. KTJ Challenge traje 31 dan, a cilj je prikupiti novac, pomeriti sopstvene granice i steći neka nova prijateljstva.  Mi se odavno bavimo sportom, trčimo, radimo ono što volima, a ako time možemo nekome da pomognemo, onda je to sjajno. U timovima imamo sportiste raznih disciplina. Sve nas povezuje ljubav prema sportu i želja da nekome pomognemo”, kazale su ove humane Nišlije za Niške Vesti.

Prema njihovim rečima, sledeći KTJ Challenge je u septembru.

„Nakon što završimo ovaj majski čelendž, sledeći će biti u septembru za neko drugo dete kojem je potrebna pomoć”,  navodi Aleksandra.

Ukoliko želite da se pridružite donacijama kroz  Fondaciju “Budi Human”, to možete učiniti slanjem SMS poruke
1364 na 3030 ili uplate izvršite direktno na dinarski: 160-6000001468232-26 ili
 devizni račun: 160-6000001468390-37.
Danilu Balaću je ustanovljena dijagnoza epilepsije kao i dijagnoza iz spektra autizma koja udružena sa epilepsijom dodatno usporava njegov dalji razvoj i oporavak”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com