Kultura

Prodajna izložba učenika škole “Carica Jelena”

U Oficirskom domu u Nišu sutra će biti otvorena prodajna izložba likovnih radova učenika Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Carica Jelena”. Izložba će svečano biti otvorena u 19 sati. Iložba će biti otvorena do petka, 22. marta.

“Biće izloženo 15 učeničkih radova, rađenih u tehnici akril na platnu, koji su nastali u likovnoj radionici našeg nastavnika likovne kulture i akademskog slikara Vladice Ristića”, kaže direktor škole Miša Ljubenović.

“Izložbu se organizujemo  u saradnji sa Niš Art Fondacijom, našim dugogodišnjim partnerom i Sekretarijatom za kulturu i informisanje, koji nam je ustupio prostor u Oficirskom domu, a sav prihod od prodatih dela  biće iskorišćen za nabavku slikarskog materijala za našu likovnu radionicu”.

Sve do 22.marta Nišlije mogu da posete izložbu, razgledaju radove i izaberu one koje žele da imaju u svom domu in a svom random mestu. Na taj način će oplemeniti prostor u kome žive ili rade, a učenicima ove škole omogućiti da u likovnoj radionici nastave da stvaraju i tako pokažu svoj talenat, ali i nastave da ga razvijaju.

“Naši učenici na ovaj način ne samo da uče i pokazuju šta mogu da stvore uz pomoć boja i kičica, već stiču i samopouzdanje koje je preduslov za njihovo osamostaljivanje što je, u suštini, i naš osnovni cilj. Na ovaj način pokazuju da mogu da stvaraju, ali i da imaju šta da pokažu drugima kao što to čine i njihovi vršnjaci u redovnim školama”, dodaju u školi.

U školi “Carica Jelena” postoje i rade mnogobrojne sportske, kulturno-zabavne i druge sekcije, kao i Učenička zadruga ”Naša nada”. Osnovnu školu pohađa 90 učenika u 15 odeljenja. Patronaža obuhvata 2 učenika. Srednju školu pohađa 96 učenika u 12 odeljenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com