EkonomijaVirus Korona

Procedura na aerodromu “Konstantin Veliki” prilikom uslaska u Srbiju

Odlukom o uvođenju vanrednog stanja, granice Republike Srbije zatvorene su za sve strane državljane.

Građani Republike Srbije, kao i akreditovane diplomate i strani državljani koji imaju boravište u Republici Srbiji, a koji ulaze u Republiku Srbiju, bivaju podvrgnuti obaveznoj proceduri dodatnog intervjua koja je uvedena u vreme vanrednog stanja, sa ciljem sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, a sve u cilju zaštite ostalih građana.

“Procedura intervjua, nakon koje sledi izrada i uručenja rešenja o izolaciji Ministarstva zdravlja traje, ne duže od 10 minuta po putniku, što dovodi do zastoja i čekanja na samom graničnom prelazu. Sama procedura se sprovodi neposredno pre ulaska u Republiku Srbiju, odnosno pre same kontrole pasoša. Dodatni zastoj se svara u trenutku kada ima više letova u istom vremenskom intervalu, a mere prevencije podrazumevaju da se putici sa različitih letova moraju razdvajati. To znači da putnici sa jedne destinacije čekaju kompletno odvojeni u drugom gejtu dok se ne završi pregled poslednjeg putnika sa prethodnog leta od strane nadležnih inspekcijskih službi. U danima kada je saobraćaj obiman, kao što su ponedeljak i petak, ta čekanja mogu da budu i do 3 sata, kao što je to bilo juče”, kažu na aerodromu “Konstantin Veliki”.

Aerodromi Srbije mole putnike za razumevanje i strpljenje i trude se da putnicima obezbede osveženje i omoguće korišćenje toaleta bez remećenja procesa funkcionisanja graničnih, inspekcijskih i aerodromskih službi u vanrednom stanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com