Sport

Probudio se iz kome i pobedio tešku bolest. Sada su mu potrebna nova kolica za nove pobede!

Klub košarke u kolicima “Nais”, ove sezone debitovao je u Prvoj ligi Srbije. Tokom minulog vikenda ostvarili su svoju prvu i izuzetno značajnu pobedu protiv aktuelnog vicešampiona države KKK “Dunav”. Za napredak i rezultate, koji su sve bolji i bolji, zaslužni su svi igrači i ceo stručni štab kluba. Međutim, Aleksandar Dinić, posebno se izdvaja po tome što je trenutno treći po broju skokova u ligi, a letos je obukao i dres reprezentacije na pripremama za Evropsko prvenstvo.

Dinić ima 32 godine i jedan je od najboljih igrača “Naisa”. Ipak, Aleksandar Dinić, koga u klubu zovu “sprski Denis Rodman”, postiže izvanredne rezultate, iako još uvek igra u neadekvatnim kolicima.

Zbog toga, KKK “Nais” pokrenuo je akciju prikupljanja sredstava, kako bi Aleksandar Dinić bio sigurniji u toku igre i kako bi pružio još bolje rezultate.

 

Foto: KKK Nais

Diniću je, kada je imao 23 godine, pri jakom padu imuniteta otkazala jetra. Usled velike temperature dobio je sepsu. Bio je u komi 12 dana, a iz nje se probudio zahvaljujući jakom sportskom srcu. Zbog upale mozga i kičmene moždine (encephalitis i meningitis) dve godine živeo je sa prekidom sećanja i bez mogućnosti hoda.

“Posle četiri godine složene rehabilitacije, uspeo sam da se povratim do te mere i osposobim za funkcionisanje u životu po većini osnova. Nisam uspeo da povratim svoje zdravstveno stanje pre oboljenja. Brzo se pomirio sa tom činjenicom”, kaže Dinić, koji se sada na manjim relacijama kreće uz pomoć štaka, dok za duže relacije koristi kolica.

Sportski duh nikada nije prestao da ga prati. Tokom perioda rehabilitacije javila se želja za sportom. Oprobao se u nekoliko sportskih disciplina, dok se nije upoznao sa košarkom u kolicima.

“Konačno, upoznao sam se sa novim sportom, kolektivnim i dinamičnim – košarkom u kolicima. Bez ikakvog problema seo sam u sportska kolica, koja se prave isključivo za taj sport kako bi igraču ostvarila efekat zdravih nogu. Osećaj je bio neverovatan i emotivan! Lopta se vratila u moj život!”, priča Aleksandar Dinić, koji, od kako je izašao na parket, nije propustio ni jedan trening ili utakmicu.

Instrukcije za uplatu:

Primalac: Sportsko udruženje UDRUŽENJE KOŠARKE U KOLICIMA “NAIS”
Svrha uplate: donacija za kolica za Aleksandra Dinića
Žuro račun: Raiffeisen Banka 265-4040310000204-63

Međutim, Dinić još uvek nema specijalna kolica, rađena po njegovoj meri, a KKK “Nais” ima materijalna ograničenja da obezbedi ta kolica, koja su preduslov za nesmetan trening i takmičenje. Klub poseduje nekolicinu starih kolica, pozajmljenih od drugih klubova, bivših igrača ili granskog sportskog saveza. Samo dvojica igrača igraju u kolicima rađenim po njihovim merama i koja su vlasništvo KKK “Nais”.

 

 

Foto: KKK Nais

“Lično, treniram u kolicima koja nisu po mojim merama. Prilagođavam se uz pomoć stiropora i lepljivih traka, jer su izrađena za krupnijeg čoveka. To mi onemogućuje da budem brži, samim tim i bolji girač i stalni reprezentativac”, poručio je Dinić.

Iz tog razloga, potrebno je sakupiti novac za nabavku novih sportskih kolica izrađenih po Aleksandrovim merama, koji obećava da će opravdati finansijsku pomoć svojim zalaganjem na svakom treningu i utakmici u novim kolicima.

Iz KKK “Nais” pozivaju svakog pojedinca, donatora, ustanovu i svaku osobu dobre volje, da pomognu makar minimalnim finansijskim sredstvima kako bi nabavili još jedna sportska kolica, izrađena po Aleksandrovim merama, za koja je potrebno 200.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com