Društvo

Priznanje za Privredni sud u Nišu

Privredni sud u Nišu dobio je drugu nagradu za povećanje broja ukupno rešenih predmeta u odnosu na isti period prethodne godine, prva nagrada dodeljena je Privrednom sudu u Leskovcu, dok je Višem sudu u Valjevu pripalo treće mesto u istoj kategoriji. Niški sud se tako našao u grupi nagrađenih sudova od strane Vrhovnog kasacionog suda.

Uručenje nagrada upriličeno je na svečanosti održanoj u Vrnjačkoj Banji, u okviru redovnog godišnjeg savetovanja sudija, gde je vršilac funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević proglasio je najbolje i najefikasnije sudove u Srbiji.

„Cilj dodele nagrada i priznanja jeste podsticaj za sve sudove da budu efikasniji, inovativniji i kreativniji”, rekao je Milojević.

Privredni sud u Nišu zaslužio je nagradu jer je u periodu od 01. januara do 31. decembra 2018. godine smanjio broj nerešenih predmeta.

“Broj nerešenih predmeta na početku izveštajnog perioda bio je 3026, od toga starih predmeta 1410. Broj primljenih predmeta u izveštajnom periodu – 8280, a broj rešenih 8403, od toga rešeno starih predmeta 1159. Na kraju izveštajnog perioda u Privrednom sudu u Nišu ostalo je nerešeno 2903, od toga starih predmeta 1190”, rekao je Niškim Vestima predsednik tog suda Božidar Stanković.

„Kada rešimo problem broja predmeta moći ćemo više da se bavimo problemom kvaliteta odluka, a to je važno zbog poverenja građana u pravosuđe”, rekao je na svečanosti Srđan Svirčev, predstavnik kancelarije Svetske banke u Srbiji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com