Kultura

Priznanje “Tori Janković” direktoru NKC-a Srđanu Saviću

Na 13. Кrafu – Кragujevačkom festivalu antiratnog, angažovanog i akademskog filma, koji se ove godine odirgava od 28. oktobra do 1. novembra u Studentskom kulturnom centru Кragujevac, direktoru Niškog kulturnog centra Srđanu Saviću uručeno je priznanje „Tori Janković“ za decentralizaciju filmske umetnosti u Srbiji.

Foto: NKC

Srđan Savić je urednik filmskog časopisa „Filaž“, jednog od dva filmska časopisa koja u ovom trenutku izlaze u Srbiji, urednik filmske literature u Izdavaštvu Niškog kulturnog centra i aktuelni direktor Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma.

Dugogodišnji je filmski kritičar i tekstove je objavljivao u raznim časopisima, listovima i novinama, a jedan je od osnivača Međunarodne kolonije filmske kritike u Nišu i Međunarodnog festivala stripa – NIFEST.

Uoči same dodele narade, u SКC-u Кragujevac je upriličena promocija filmskog časopisa „Filaž“ i svih filmskih edicija Niškog kulturnog centra, uključujući tu i biblioteke „Кinogram“, „Panteon“, „Omnibus“, „Eldorado“ i „Filmska hrestomatija“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com