Region

Priznanje SO Doljevac Ministarstvu za doprinos razvoju opštine

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Čedomir Rakić poručio je danas na svečanoj sednici Skupštine opštine Doljevac da je saradnja državnog i lokalnog nivoa jedan od prioriteta rada resornog ministarstva u ovom mandatu, kako bi se zajednički ojačali kapaciteti na lokalu i doprinelo da svaka jedinica lokalne samouprave širom zemlje bude jednako razvijena.

Rakić je na svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine, primio Povelju koju je SO Doljevac dodelila MDULS kao javno priznanje za 2021. godinu za ostvarene izuzetne rezultate i dostignuća u razvoju opštine.

Državni sekretar je izrazio uverenje da će projekat osiguranja obala i korita Lisičjeg potoka uzvodno od uliva u Pustu reku u Pukovcu, u koji su MDULS i opština zajednički uložili, biti od velikog značaja za meštane i poručio da će Ministarstvo nastaviti da pruža pomoć gradovima i opštinama da realizuju projekte koji imaju za cilj poboljšanje životnih uslova na lokalu i unapređenje usluga i sadržaja za građane.

On je pozvao opštinu da konkuriše za dobijanje podrške prilikom uspostavljanja Jedinstvenog upravnog mesta, jer će, prema njegovim rečima, ovaj projekat stanovnicima Doljevca omogućiti da brže i lakše završe sve administrativne poslove koje imaju u svojoj lokalnoj samoupravi.

Rakić je izrazio zahvalnost svima koji su u borbi protiv pandemije koronavirusa bili na braniku odbrane i pozvao građane da poštuju mere i savete lekara i vakcinišu se, ističući da je to jedini način da se očuva zdravlje nacije i istovremeno obezbedi ekonomski napredak države, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ministar Novica Tončev izrazio je zadovoljstvo što je Kabinet na čijem je čelu dobio priznanje.

„Izuzetno sam ponosan što je Кabinet na čijem sam čelu dobio ovo priznanje. Nakon stravičnih poplava koje su početkom godine zadesile našu zemlju, moj prioritet bio je da uspostavimo normalno funkcionisanje i obezbedimo normalne uslove za život građana Doljevca i svih opština juga Srbije koje je pogodila ova prirodna katastrofa. U tom trenutku najvažnije je bilo da se obezbedi pijaća voda. Na moj poziv, prva se odazvala kompanija „Coca-Cola“ koja je u rekordnom roku obezbedila preko 25 šlepera pijaće vode „Rosa“ što je dovelo do relativne stabilizacije života. Takođe, doniran je određen broj agregata za struju najugroženijim porodicam. Nakon toga smo, u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima i preduzećima, pristupili sanaciji oštećene infrastrukture kako bi se građani ugroženih opština što pre vratili svojim redovnim aktivnostima. Uvek ističem važnost podrške koju možemo da pružimo jedni drugima, naročito u vanrednim i izazovima situacijama. Moj tim i ja se svakodno i iskreno trudimo da to delima i pokažemo“ izjavio je ministar Novica Tončev.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com