Društvo

Priznanje “Najbolji menadžer talenta – Srbija 2020” dobila niška direktorka

Dragana Petković, direktor niškog Studentskog kulturnog centra dobila je priznanje za najboljeg menadžera talenata za ovu godinu, samo priznanje uručio joj je predsednik Komore menadžera ljudskih resursa, dr Srećko Stamenković.

Efikasno upravljanje talentom nije samo privlačenje, razvoj i zadržavanje najboljih talenta već organizovanje i upravljanje ljudima na takav način koji ih dovodi do odličnih organizacionih performansi. Za razliku od strateškog menadžmenta ljudskih resursa, koji prepoznaje doprinose različitih grupa koje postoje u organizaciji i uglavnom se fokusira na sve zaposlene, strateški menadžment talenta se bazira na one zaposlene koji zauzimaju ili se spremaju da zauzmu ključne pozicije, navodi se u obrazloženju priznanja.

U godini izazova, prepunoj teškoća za poslovanje trebalo je pokazati šta znaš i umeš i da se „na muci poznaju junaci“. Talenat predstavlja potencijal koji traži angažman da bi se manifestovao i pretvorio u kapacitet, jer nije dovoljno samo prepoznati talenat, neophodno je i razvijati ga i angažovati, navode u Komori menadžera ljudskih resursa.

“Zadovoljstvo je voditi tim talentovanih mladih ljudi, stvarati sa njima… a još veće zadovoljstvo kada sistem, kao što je Privredna komora ljudskih resursa Srbije, prepoznaje uložen trud i rezultate! Zahvaljujem na ovako značajnom priznanju i izboru za Najboljeg menadžera talenta Srbije 2020. godine”, rekla je Dragana Petković, direktor Studentskog kulturnog centra Niš, institucije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koja se bavi afirmisanjem mladih talenata – umetnika, kao i pružanjem institucionalne podrške u razvoju mladih naučnika i saradnika u obrazovnom sistemu Srbije.

U Komori menadžera ljudskih resursa još jednom podvlače, zašto je baš ova godina veoma bitna.

“Biti najbolji u oblasti menadžmenta, naročito u menadžmentu ljudima, naročito u godini kao što je 2020, znači da posedujete najveće veštine, sposobnosti, znanje, mudrost, znači da ste bili ČOVEK bez obzira na teškoće, odgovornost i da ste tako delovali. U današnjem vremenu izgleda da je najteže biti menadžer ljudima i drago nam je da imamo ljude koji znaju da artikulisanu vrednost znanja, sposobnosti i veština prenesu na pravi način i tako je uvećaju. Komora menadžera ljudskih resursa sa ponosom predstavlja dobitnika nagrade u izboru „NAJBOLjI U SRBIJI“ u kategoriji NAJBOLjI MENADžER TALENTA”, ističu u Komori.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com