DruštvoEkonomija

Privreda ponovo stipendira studente

Za studente završnih godina osnovnih i master akademskih studija sa Ekonomskog, Elektronskog i Mašinskog fakulteta, kompanija “Leoni” obezbedila petnaest stipendija.

Stipendije u iznosu od 20 hiljada dinara, odabrani studenti će dobijati u periodu od deset meseci, a imaće obavezu da dvadeset meseci dolaze na praksu u nekoj od fabrika kompanije “Leoni”. Konkurs će trajati do 15. decembra 2017. godine.

Naša kompanija, kako bi osigurala svoj budući rast ovde u Srbiji je prepoznala potrebu da ulaže u razvoj našeg stručnog kadra i na neki način spoji praktični deo, odnosno potrebe našeg posla, sa teorijskim znanjem koje naši studenti dobijaju“-rekao je Klemens Saks, generalni direktor “Leoni” za jugoistočnu Evropu.

Sedmoro studenata Mašinskog i po četiri sa Ekonomskog i Elektronskog fakulteta imaće priliku da kroz se progaram stipendiranja stručno usavrši i praktično proveri teorijska znanja stečena na fakultetu.

Prilikom potpisivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom Leoni, dekani ova tri niška fakulteta istakli su značaj ovakvog vida stipendiranja i podsetili na nekadašnje stipendiranje od strane Elektronske industrije.

Dekani niških fakulteta prilikom raspisivnja konkursa za stipendije

Elektronska industrija je godišnje davala 330 stipendija. Kroz period stagnacije privrede i forma stipendija privrede je nestala. Ove stipendije su zapravo znak da se situacija, ne baš vraća na staro, ali da se značajno poboljšava“-rekao je dekan Elektronskog fakulteta Dragan Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com