Društvo

Privode se kraju radovi u Studeničkoj ulici, ali i na deonici između Knez sela i Malče. U planu je izgradnja i drugih ulica

Radovi u Studeničkoj ulici biće završeni do 1. jula. Trenutno se postavlja završni sloj asfalta. U toku su i radove na izgradnji puta koji se radi posle 40 godina između Кnez Sela i Malče, a koji gradi Javno preduzeće „Putevi Srbije“. Izgradnjom tog puta olakšaće se prilaz spomeničkim kompleksima i gradu sa te strane i lakši rad komunalnih službi. Takođe, završeno je i krpljenje udarnih rupa u Oreovcu i Pasjači, a trenutno se radovi izvode u selu Malča.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u planu je izgradnja i drugih ulica, ali onih za koje postoji kompletna dokumentacija, rešeni imovinski odnosi i izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža.

“Važna nam je ulica Vojvode Putnika i intenzivirali smo pripreme neophodne za dolazak mašina u tu ulicu gde se gradi „Novi Niš“, gde planiramo i dva kružna toka. Put između Кnez Sela i Malče građani su dugo čekali. Izgradnjom tog puta olakšaćemo prilaz spomeničkim kompleksima i gradu sa te strane i lakši rad komunalnih službi”, istakla je Sotirovski.

Dužina Studeničke ulice čiji će radovi biti završeni uskoro je 320 metara, a vrednost radova oko 20 miliona dinara. Predsednica GO Pantelej Nataša Stanković je prezadovoljna radovima na teritoriji te opštine.

“Posle 40 godina i raznih molbi građana konačno će ovaj put biti izgrađen. Osim što on povezuje dva sela u kojima ima preko 700 domaćinstava i puno ljudi, u mnogome olakšava i prolaz kamiona JKP Medijana, jer su sva ova sela uvedena u objedinjeni sistem odvoza smeća. Ovaj put će olakšati život ljudima koji žive u selu Malča i u Knez selu”, kazala je Stanković.

Prema rečima izvršnog direktora Direkcije za izgradnju grada Niša Zorana Prokića, na sanaciju ulice utiče i kanalizaciona mreža. On je dodao da su sa ekipama iz JKP Naissus svakodnevno na terenu i rešavaju sve probleme na koje naiđu. Obećava da će da uvedu i drugu smenu, kako bi građani imali što brže sređene ulice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com