Društvo

Privode se kraju radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u Daničićevoj ulici i “Loznom kalemu”

Bliže se kraju radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, u Daničićevoj ulici. Nakon ovih radova moći će da se nastave radovi na rekonstrukciji ove saobraćajnice. Oni se sprovode se zahvaljujući Ugovoru između Grada Niša i JKP Naissus.

Daničićeva ulica je bila u jako lošem stanju. Problem je predstavljala loša instalacija vodovodnih cevi koje su umesto na metar i sedamdeset bile na dubini od samo sedamdeset santimetara. Mreža je stara preko četrdeset godina. U drugoj fazi ulica će biti asfaltirana.

“Početkom ove godine krenuli smo sa aktivnostima na planskoj i finansijskoj pripremi ovih radova kako bi došli do toga da ljudi koji žive u ovoj ulici dobiju kvalitetno vodosnabdevanje i kanalisanje otpadnih voda, ali uz to i novoasfaltiran kolovoz sa trotoarskim površinama”, rekao je obilazeći radove direktor JKP Naissus Igor Vučić.

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže sadrže postavljanje cevi, dužine oko 500 metara, kao i izgradnju kanalizacione mreže u dužini od 111 metara. Radovi su počeli 11. aprila, sa predviđenim rokom završetka od 90 dana.

Vrednost ugovora za radove u Daničićevoj ulici je 21 milion dinara.

Daničićeva ulica

Vučić je istakao i da ovo preduzeće obavlja i završne radove na infrastrukturnoj i komunalnoj pripremi industrijske zone “Lozni kalem”.

U toku su radovi na utiskivanju zaštitne cevi koja prolazi ispod Bulevara Svetog Cara Konstantina u dužini od 60 metara. Time će biti završena izgradnja atmosferske kanalizacije na Loznom kalemu, u ukupnoj dužini 775 metara.

“Ovim ćemo stvoriti uslove za nesmetan početak rada fabrike IMI i potpuno komunalno i infrastrukturno pripremiti industrijsku zonu “Lozni kalem” za dolazak drugih potencijalnih invenstitora”, dodao je Vučić.

Vrednost radova je 27,8 miliona dinara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com