Ekonomija

Privlačenje investitora: Niš bi uskoro mogao da sarađuje sa ruskim gradom Kaluga

Ukoliko Vlada Republike Srbije da zeleno svetlo, Grad Niš bi uskoro mogao da potpiše Sporazum o saradnji sa gradom Kaluga u Rusiji, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Dobrosusedska i prijateljska saradnja između naroda Ruske Federacije i Republike Srbije krunisala bi se Sporazumom Grada Niša i Grada Kaluga, a koji bi potpisali gradonačelnik Niša, Darko Bulatović i gradonačelnik Kaluge, Gorobcov Konstantin Mihajlovič.

Na osnovu tog Sporazuma zakonski bi bilo omogućeno da gradovi zajedničkim projektima uspostave i unaprede saradnju u oblasti trgovine, ekonomije, kulture, obrazovanja, nauke, ekologije, sporta i na taj način realizuju interese dva grada i privlače nove investitore.

Kaluga na mapi Rusije

„U skladu sa zaključenim Sporazumom o uspostavljanju saradnje, sredstva za sprovođenje projekata od zajedničkog interesa obezbediće se u budžetu Grada Niša“, navedeno je u Predlogu Odluke o uspostavljanju saradnje imzeđu Niša i Kaluge.

Ovakav predlog prvo treba da usvoji Skupština grada Niša, a na koju Vlada Republike Srbije daje saglasnost.

Inače, Kaluga je grad u Rusiji i administrativni je centar Kaluške oblasti. Leži na reci Oka, 188 kilometara jugozapadno od Moskve. Prema popisu stanovništva iz 2015. u gradu je živelo 342.936 stanovnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com