Društvo

Pristupačne cene kod niških stanodavaca

Kada je smestaj studenata u pitanju – Niš je i dalje jedan od najpristupačnijih gradova u Srbiji. U zavisnosti od toga koliki komfor i kakvu lokaciju traže, studenti “sa strane” stanove ili sobe mogu naći po cenama prilagodljivim svačijem džepu, ponekad i manjim od 80 evra.

Interesovanje za zakup stanova i garsonjera u Nišu uobičajeno je poraslo proteklih dana jer studenti koji iz drugih mesta studiraju na fakultetima niškog univerziteta početkom septembra pokušavaju da obezbede smeštaj.

U agencijama za promet nekretnina kazali su za agenciju Beta, a kako prenosi Telegraf, da se cene zakupa ne menjaju godinama i da studenti mogu da pronađu stan ili garsonjeru u Nišu po duplo nižoj ceni nego za sličan smeštaj u Beogradu.

“Garsonjere na periferiji grada izdaju se za 80 do 100 evra, a u centru grada za 120 do 130 evra. Za stanodavce je najisplativije izdavanje garsorenja, jer veći stanovi ne donose mnogo više para, a pri tom njih obično zakupljuje dvoje ili troje studenata.” – izjavila je agentkinja za prodaju nekretnina Marija Filipović.

Agentkinja Ljiljana Ilić rekla je da je za studente u Nišu i dalje najisplativije iznajmljivanje soba u kućama ili stanovima, ali je i dodala da to po pravilu znači da kupatilo i kuhinju moraju da dele sa stanodavcem ili drugim stanarima.

Sobe se iznajmljuju za 50 do 60 evra, a na ovaj iznos treba dodati još oko 2.000 dinara mesečno za komunalne račune.” – navela je Ljiljana Ilić.

Na fakultetima Univerziteta u Nišu studira oko 28.000 studenata, a procenjuje se da najmanje trećina dolazi iz okolnih mesta.

U studentskim domovima u Nišu ove godine ima mesta za 948 studenata. Cena smeštaja u sobama prve kategorije je 1.860 dinara, a u sobama druge kategorije 1.430 dinara.

Konkurs za smeštaj brucoša u domove je u toku i trajaće do 15. septembra, kada će biti raspisan konkurs i za ostale studente.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com