Društvo

Prirodne lepote Niške Banje predstavljene turistima

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je ove godine opredelilo 400 miliona dinara za 80.000 vaučera za podsticaj domaćeg turizma, a usluge smeštaja mogle su se prvi put koristiti i na teritoriji Gradske opštine Niška Banja. Predsednik opštine priredio je svečani prijem za one koji su već iskoristili svoje vaučere.

U GO Niška Banja priređen je svečani prijem za prvu grupu gostiju koji ovih dana tamo borave uz vaučer za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja. Ovo je prva godina u kojoj Niška Banja učestvuje u ovoj akciji koju organizuje Vlada Republike Srbije.

Predsednik opštine, Dejan Jovanović upoznao je goste sa istorijom Niške Banje, prirodnim lepotama i spomenicima kulture i uručio im, za ovu priliku, specijalno flaširano vino iz svog vinograda i vaučer da boravak u banji upotpune kupanjem u bazenu sa termalnom vodom.

Nakon prijema, predstavnici lokalne samouprave poveli su goste na kraći izlet. Prva stanica bio je Etno muzej u Rautovu. Etno muzej se nalazi u etno kući porodice Ranđelović, koja je sagrađena 1935. godine. Obnovljena je 2011. godine i u njoj je, po rečima vlasnika spontano nastao etno muzej kao pokušaj da se od zaborava sačuvaju vrednosti proteklih vremena. U muzeju trenutno ima oko 400 vrednih eksponata.

Nakon Rautova, gosti su obišli Sićevačku klisuru, impozantan deo kanjona reke Nišave, dug 17 km, sa strmim, vertikalnim stranama koje dostižu visinu do 400 m. U podrumu vina „Kratina“, imali su priliku da probaju visokokvalitetno vino iz sićevačkog vinogorja.

Nakon obilaska turističkih lokaliteta i upoznavanja sa prirodnim lepotama Niške Banje i okoline gosti su bili prepuni pozitivnih utisaka i nisu krili svoje zadovoljstvo stepenom organizovanja boravka u banji kao i gostoljubivošću predsednika opštine, Dejana Jovanovića.

Predsednik opštine se zahvalio gostima na poseti i izrazio posebno zadovoljstvo i čast što je imao priliku da ih ugosti kao i nadu da će njihovo iskustvo biti najbolja preporuka svim ostalim turistima koji žele da svoj odmor provedu u Niškoj Banji. Istakao je i spremnost na saradnju da i ostalim organizovanim grupama turista omogući da se upoznaju sa lepotama Niške Banje i okoline.

Podsećamo, vaučere koje dodeljuje Ministarstvo mogu koristiti penzioneri, nezaposlena lica, građani koji primaju tuđu negu i pomoć, ratni invalidi i svi koji mesečno zarađuju manje od 60.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com