Merošina

Priredbom obeležena školska slava Sveti Sava

Odličnim programom i sečenjem slavskog kolača uz prisustvo učenika, nastavnika i zvanica obeležena je slava Sveti Sava u sali osnovne škole „Jastrebački partizani“ u Merošini.

Program je otvoren izvođenjem himne Svetom Savi i obredom presecanja slavskog kolača. Zatim je prikazan kratki film o Svetom Savi koji je priredio učitelj Mikica Kulić.

Na scenu su posle filma stupili učenici iz Balajnca, koji su izveli dramatizovani odlomak iz „Žitija Svetog Simeona“. Nastavnica Milena Marković Memedović i učenici Katarina Jovanović, Emilija Radivojevi, Stefan Stojadinović, Predrag Stojković i Marko Mitić u autentičnim kostimima, potrudili su se da prisutnima dočaraju vreme u kom je Sveti Sava živeo.

Pesmu „Odlazak Rastka Nemanjića na Svetu Goru“ govorile su učenice 6. i 7. razreda škole u Merošini, Sara Miladinović, Nina Ranđelović i Anđela Novaković, uz mentorsku pomoć nastavnice Danijele Ilić. Toponime i običaje o Svetom Savi pripremila je nastavnica Sandra Dinić Radenović, a izvodile učenice 6. razreda škole u Oblačini Nikolina Milojković, Anica Stanojević, Tea Nikolić i Anđela Milojević.

Dramatizaciju legende o Svetom Savi izvele su Anja Radosavljević, Jana Stojiljković, Anđela Cenić i Anabela Banković u pripremi nastavnice Marije Dimitrijević iz osnovne škole u Azbresnici.

Između predstava i recitala nastupali su solisti Jovana Ilić na klaviru, Danilo Mitić na klavijaturi i Anabela Mitić pesmom „Pod gorom se šetalo devojče“,  svi učenici nastavnika Marka Jankovića.

Foto Merošinske Vesti

Program je završen preuzimanjem slavskog kolača za iduću godinu.

Foto Merošinske Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com