Sport

Pripreme za Kup Radivoja Koraća privode se kraju. Poseban akcenat stavljen na bezbednost

Pripreme za predstojeći Kup Radivoja Koraća, koji će biti održan od 13. do 16. februara u Nišu, polako se privode kraju. Branislav Kačar, predsednik Organizacionog odbora Kupa, ističe da to što se ovaj turnir održava šesti put zaredom u Nišu potvrđuje da je grad dobar organizator.

“Na sastancima smo skrenuli pažnju na to kako ne smemo razmišljati o tome da već sve znamo, kako je ovo šesti put zaredom, već da se moramo potruditi kao da prvi put organizujemo i da uložimo energiju i želju da sve protekne u najboljem redu”, rekao je Kačar.

On je kazao da je ove godine grad najviše do sada finansijski podržao organizaciju Kupa, a ono na šta je pažnja posebno usmerena je najveći stepen bezbednosti.

Foto: NV

“Odvojili smo povećana sredstva za veći broj lica koja će raditi u obezbeđenju, skrenuli smo pažnju i Ministarstvu unutrašnjih poslova da je jako važno da sve bude kako treba. Mi smo dali svu moguću gradsku infrastrukturu, a sve gradske ustanove i preduzeća su izašli u susret i na raspolaganju su organizatorima”, izjavio je Kačar.

On je najavio i to da će u toku Kupa biti mnogo manifestacija i propratnih događaja i istakao je da je interesovanje publike jako veliko, kao i to da su gotovo sve karte rasprodate za samo dva dana.

“Mi ne možemo da utičemo na prodaju karata, ovlastili smo agenciju koja se bavi time. Prvog dana, prvi i najveći kontigent karata je rasprodat za tri sata. U narednih par dana će biti još malo ostavljenih karata, koje će se puštati u prodaju onlajn, na prodajnim mestima i na samoj biletarnici”, kazao je Kačar i dodao da je ulaz za mečeve četvrtfinala besplatan za sve posetioce do 14 godina, uz pratnju roditelja.

Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, istakao je da je Kup “Radivoja Koraća” postao sportska manifestacija koja se vezuje za Niš.

Foto: NV

“U poslednje dve godine pojavile su se i druge sredine koje žele da budu organizatori. Grad Niš je zasta pokazao ogromnu spremnost i mi im se zbog toga zahvaljujemo. Urađeno je 90% organizacije, ostalo je još nekoliko stvari da se finišira i da, kada klubovi dođu u Niš, sve bude spremno”, poručio je Projović.

Komesar za bezbednost Košarkaškog saveza Srbije Veljko Bogunović istakao je da su organizatori preduzeli sve mere da manifestacija protekne u najboljem redu.

“Ove godine imamo novitete u smislu prilaska hali, gde će se raditi kontrola pre čekinga, da bismo olakšali potpunu kontrolu ulaska i pregled navijača koji ulaze”, kazao je Bogunović.

On je pozvao košarkašku javnost i sve posetioce na fer i korektno navijanje i izrazio je želju da Kup “Radivoja Koraća” ove godine bude prava svetkovina košarke.

Organizatori najavljuju spektakl na ovogodišnjem Kupu „Radivoja Koraća“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com