Društvo

Priprema se parking kod OŠ „Sveti Sava“ i posebna aplikacija za odvajanje uplata u humanitrane svrhe

Na prostoru kod OŠ “Sveti Sava Sava” biće izgrađen parking od preko 200 mesta, a sav prihod od naplate parkiranja biće preusmeren u humanitarne svrhe. Parking će biti napravljen pored osnovne škole  na gradskom zemljištu,a njegovu izgrdanju gradonačelnica Niša najavila je krajem prošle godine kada su sa tog prostora uklonjeni sportski objekti.

Prostor se priprema, a radi se i na aplikaciji uz pomoć koje će novac od uplata na ovom parkingu biti usmeren u humanitarne svrhe.

 „Parking servis radi na aplikaciji koja će omogućiti  da one uplate koje konkretno stižu sa tog parkinga mogu da budu odvojene  od onih uplata koje stižu iz drugih delova grada. Trenutno se taj prostor sprema, razvodi se struja  da bi  parking bio osvetljen“, kazala je Sotirovski.

Ona je dodala da će ovaj parking pre svega značiti ljudima koji žive u tom delu grada jer će imati mogućnost da dobiju stanarske  kartice po povlašćenim cenama, a na taj  način će pomoći i deci kojoj je pomoć neophodna.

 „U neposrednoj blizini se nalaze velike ulice pa će ovaj parking biti od značaja i za ljude koji žive u njima, a u kojima nema dovoljno parking mesta pa se mogu videti automobili parkirani na zelenim površinama. Sve te zelene površine moraćemo jednog dana na neki način da zaštitimo  od automobila i u tom smislu ovaj parking će ljudima značiti“, dodala je Sotirovski.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Katastrofa. Ako već hoćete parking napravite podzemnu garažu a gore park. Ali ne, ovako vam se više isplati, ne uložite skoro ništa a zarađujete debelo. Ovo je najgora vlast ikada u Nišu, sve ste uništili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com