Društvo

Pripadnici MUP-a nastavlјaju svoje angažovanje na lokalizaciji i gašenju požara u Grčkoj

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice nastavlјaju svoje angažovanje na lokalizaciji i likvidaciji požara u Grčkoj.

Juče i tokom noći 35 vatrogasaca-spasilaca nastavili su rad na lokalizaciji požara u selu Avgarija u severnoj Eviji.

“Stanje na terenu je stabilno, a tokom noći vatrogasci- spasioci su dežurali na opožarenoj površini i držali liniju požara pod kontrolom”, saopštio je MUP Srbije.

Tokom jučerašnjeg dana pripadnici Helikopterske jedinice su gasili požar u rejonu Mesapia koji su u 15 naleta izbacili 20 tona vode, a potom intervenisali i na Peloponezu gde je izbačeno 26 tona vode u 23 naleta.

Već peti dan vatrogasci-spasioci iz Niša, Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Kikinde, Jagodine, Kruševca i Kralјeva, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice MUP-a danoćno gase požare na severnoj Eviji.

Na licu mesta je i medicinski tim Sektora za lјudske resurse koji takođe danonoćno vodi računa o zdravlјu naših vatrogasaca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com