Društvo

Prinčevski par Karađorđević u poseti Nišu

Upravni odbor Humanitarne organizacije „Nađi Raula“ doneo je jednoglasnu odluku da Plaketu mira dodeli Nj.K.V. Princezi Ljubici Karađorđević, zbog kako su naveli „izvanrednih rezultata na polju podrške deci i mladima i za širenje pozitivne energije među građanima Srbije“. Sa druge strane, odlukom upravnog odbora, medalja humanosti dodeljuje se dr Ljubomiru Diniću, urologu iz Niša.

 

„Upravni odbor ovom odlukom šalje poruku ostatku javnosti da je neophodno pružiti veću podršku deci i mladima u njihovoj ranoj fazi u fazi sazrevanja“ – istakli su iz organizacije „Nađi Raula“. Oni dodaju i važnost uvažavanja i poštovanja nauke i naučnih radnika.

Dr Ljubomir Dinić, urolog iz Niša

Ovo će biti prva zvanična poseta prinčevskog para Nišu, a kako stoji u zvaničnom obrazloženju, princeza Ljubica Karađorđević jedan je od osnivača Dečjeg festivala na Oplencu, koji je osnovan 2018. godine. Osnovna namera održavanja pomenutog festivala je bila da se deci ponude aktivnosti koje možda i nemaju prilike da upoznaju u svakodnevnom životu. Festival je dobrotvornog karaktera, što je posebno važno.

Sa druge strane, kako ističu organizatori, Dr Ljubomir Dinić je osoba koja motiviše i inspiriše mlade ljude.

„Dr Dinić predstavlja pravog intelektualca, osobu koja se ne eksponira u medijima, osobu koja časno i pošteno radi svoj posao. Smatramo da je neophodno istaći više pojedinaca, koji možda ne spadaju u kategoriju mladih, ali svakako svojim radom inspirišu mlade ljude“ – ističu iz organizacije „Nađi Raula“.

Podsetimo, humanitarna organizacija „Nađi Raula“ uz podršku ITKonekt-a, a na ideju omladinskog akativiste Jovana Milića i ove godine organizuje dodelu Nagrada mladih „Svetislav Milić – mladima od srca“. Organizatori ističu i humanitarni karakter ovogodišnje dodele. Svečana ceremonija zakazana je za 15. novembar u Nišu, a Niš će tog dana biti domaćin najuspešnijim mladim talentima iz šest različitih oblasti. Mnogi od njih se prvi put nalaze u Nišu.

Među mladim dobitnicima nalaze se i: Lazar Stošić, Ana Mitić, Jelena Ivančić, Emilija Jovanović, Petra Spasojević, Luka Milojković, Radovan Novaković, Dejana Bačko, Dimitrije Ristić, Aleksandar Nikolić, Danica Vukajlović, Jovana Glidžić, dok su za instituciju godine proglašene Matematička gimnazija u Beogradu i OŠ „Radoje Domanović“ u Nišu.

Kako ističu sami organizatori, nakon svečane ceremonije za goste grada predviđen je i obilazak grada.
Događaj se realizuje uz podršku sledećih organizacija i kompanija: JKP Mediana, Knjaz Miloš, Santos i Santorini, Jelena Dimitrijević Design, Studio DM, Restoran Stambolijski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com