Društvo

Primopredaja stanova izgrađenih u “Novom Nišu”

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da će danas između Grada Niša i Ministarstva odbrane biti potpisan ugovor o primopredaji stanova koji su za pripadnike vojske izgrađeni na prostoru “Novog Niša”.

Sotirovski je kazala da će primopredaja omogućiti da investitor nastavi izgradnju kompleksa “Novi Niš”, a takođe će omogućiti da u stanove budu useljeni pripadnici Vojske Srbije.

Prema njenim rečima, ugovor o primopredaji biće potpisan u Republičkoj direkciji za imovinu. Izgradnja 21.000 kvadrata stambenog prostora za pripadnike Vojske Srbije deo je obaveze koju je američka kompanija “Clean earth capital Serbia” preuzela kada je krajem 2011. godine za milion i po evra kupila kasarnu “Bubanjski heroji”.

Predstavnici američke kompanije su prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora najavili da će stambeno-poslovni kompleks “Novi Niš” izgraditi za osam do deset godina. Pored stanova, unutar “Novog Niša” najavljena je i izgradnja šoping mola, hotela, univerziteta, bolnice i sportskih terena. Za sada su na prostoru “Novog Niša” izgrađeni stanovi za pripadnike Vojske Srbije, a grubi građevinski radovi završeni su na zgradi sa 76 stambenih jedinica namenjenih prodaji.

Nekadašnji direktor kompanije “Clean earth capital Serbia” Filip Bej je 2018. godine izjavio da nije realno da stambeno-poslovni kompleks “Novi Niš” bude završen do 2021. godine i da bi bilo “veoma zadovoljavajuće ako se projekat može završiti do 2024. ili 2025. godine”.

Na konferenciji za novinare održanoj aprila ove godine gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je izjavila da je grad uspeo da zadrži investitora, da su obezbeđene bankarske garancije za nastavak izgradnje “Novog Niša”, ali da je primopredaja stanova uslov da radovi budu nastavljeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com