Društvo

Primopredaja dužnosti komandanta Treće brigade Kopnene vojske

U kasarni „Knjaz Mihailo” u Nišu na vojnoj svečanosti izvršena je primopredaja dužnosti komandanta Treće brigade Kopnene vojske. Dosadašnji komandant, brigadni general Slađan Stamenković, koji je unapređen u čin general-majora, predao je dužnost pukovniku Draganu Antiću.

Svečanosti je prisustvovao komandat Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika, komandanti brigada i samostalnih bataljona Kopnene vojske, predstavnici jedinica i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Niša, kao i predsednici gradskih opština Grada Niša,Palilule i Niške Banje, predstavnik gradske opštine Pantelej, predstavnici organa lokalne vlasti iz Prokuplja, Blaca, Kuršumlije i Bele Palanke, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, javnih ustanova sa teritorija Topličkog i Nišavskog okruga, Srpske pravoslavne crkve i prijatelji Treće brigade.

Vojska Srbije

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović pohvalio je predan i posvećen rad generala Stamenkovića kao komandanta brigade i izrazio nadu da će Treća brigada, sa novim komandantom na čelu, ostati dosledan čuvar nasleđa Gvozdenog puka, čije tradicije nastavlja Treća brigada Kopnene vojske.

Dosadašnji komandant Treće brigade Kopnene vojske, koji sa dužnosti komandanta Treće brigade odlazi na dužnost zamenika komandanta Kopnene vojske, zahvalio se svojim saradnicima i pripadnicima Treće brigade na dugogodišnjoj saradnji u mnogobrojnim uspešno izvršenim zadacima, kao i organima lokalnih vlasti na podršci komandi i jedinicama brigade.

Novi komandant pukovnik Dragan Antić se zahvalio komandantu Kopnene vojske, načelniku Generalštaba Vojske Srbije, ministru odbrane i predsedniku Republike Srbije na ukazanom poverenju i izrazio uverenje da će Treća brigada Kopnene vojske ostati značajna i respektivna jedinica koja čuva tradicije slavne Srpske vojske i da će, kao i do sada, nastaviti da čuva i gradi najvredniji resurs kojim jedinica raspolaže, a to su njeni pripadnici.

Vojska Srbije

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com