Društvo

Priliv u gradskoj kasi, jednokratna pomoć za prvake, besplatne užine i prevoz srednjoškolaca

Na današnjoj sednici gradskog veća usvojen je drugi rebalans budžeta koji je zahvaljujući prihodima uvećan za 389 miliona dinara, što znači da sada iznosi skoro 15 milijardi dinara. Ovim rebalansom predviđena su sredstva za besplatana prevoz srednjoškolaca, besplatnu đačku užinu, ulaganja za održavanje puteva i osvetljenja i izgradnju dečijih i školskih igrališta.

Gradonačelnica je kazala na Veću da je bilo odlučivanja zmeđu besplatnog prevoza i kompleta udžbenika, ali da je mišljenjem većine doneta odluka.

“Zbog boljeg finansijskog priliva u gradsku kasu imamo  mogućnost da napravimo novi rebalans i da uvećamo postojeće stanje za nekih 389 miliona dinara. Verujemo da ćemo ovim rebalansom, pre svega, omogućiti završetak započetih svih kapitalnih investicija do kraja godine, a ako bude više para kroz planiran pliriv, verovatno ćemo imati još jedan priliv do kraja godine”, pojašnjava gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Najviše prihoda ostvareno je po osnovu poreza na zarade i imovinu.

“Povećana su sredstva za besplatnu užinu za đake, predvideli smo iznos za pomoć svim roditeljama đaka pravaka, jednokratna pomoć za 5000 dinara. Povećavaju se naknade za duple brisance, trojke, četvorke i nezaposlene porodilje”, kazala je v.d. načelnica Uprave za finansije, Nina Ilić.

Kako su Niške Vesti već pisale, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da će za sve prvake Grad Niš do kraja godine obezbediti pomoć od po 5.000 dinara. Kazala je gostujući u jutarnjem programu RTV Belle amie da budžet ne bi izdržao besplatne udžbenike i podsetila da je od ove školske godine obezbeđen besplatan prevoz za sve đake.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ovde fali podatak da ce od para gradjana Nisa biti placena debela greska direkcije za prevoz za koju su odgovorni direktno radnici direkcije i onaj sad vecnik Nesa Guska. Radite spin klasican, evo da vidim da li ce mi dete manje placati boravak u skoli posto odvajate za tu djacku uzinu. Ma nista im ne verujem, zato od mene glas nemate nikad, svi trenutni

    1. Gospodjo, da je Guska ispraznio budzet, do posladnjeg dinara,koji pune poreski obveznici Nisa, ne bi ga ona dala ! Neka gresi, igra se tudjim,narodnim ,parama, on mora ostati to sto jeste ! Dzepovi puni, odgovornosti i smene nema, idemo dalje, narod je glup i sve ce prihvatiti ! Ima parizer i Pink Elitu, dobro mu je !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com