Kultura

Prijem za učesnike Festivala folkora u Gradskoj kući

Festival folklora je počeo, a Niš je do petka domaćin folklorcima iz različtiih krajeva sveta. Kroz naš grad, I okolone opštine, proći će više od pet stotina plesača iz osam zemalja, a dobrodošlicu u Niš poželeli su im gradonačelnik I gradska većnica zadužena za kulturu.

Cilj festivala folklora je da građane upozna sa tradicijom i kulturom razliučitih krajeva sveta, ali da iisto tako i goste iz inostranstva upozna sa onim što Niš i jug Srbije mogu da ponude. Značaj festivala prepoznaje i grad Niš već godinama unazad, pa je ovom prilikom gradonačenik sa svojim saradnicima gostima poželeo dobrodošlicu u naš grad, sa željom da njihovi domaćini iz Studentskog kulturnog centra na najlepši način predstave Niš.

Verujem da ćete za vreme boravka u našem gradu, i drugim gradovima, upoznati nove prijatelje, prezentovati muziku, kulturu, običaje i tradiciju i sve ono što nosite sa sobom. Naravno, nadamo se da ćete poneti najlepše utiske iz našeg grada i zemlje“, izjavio je gradonačelnik Bulatović.

Ovo je zaista značajan kulturni dogadjaj koji na najlepši mogući način predstavlja naš identetit i bogatu baštinu, a u isto vreme naše sugrađane upoznaje sa različitim kulturama”, kaže većnica Jelena Mitrovski.

Festival je odlična prilika da se gosti upoznaju sa našim kulturno istorijskim nasleđem, kažu organizatori iz Studentskog kulturnog centra.

Potrudili smo se da im predstavimo turističke lokalitete našeg grada, da im prikažemo turistički potencijal Srbije, da im predstavimo srpski identitet… Sigurna sam da će otići sa najpozitivnijim utiscima i da će se u najdaljim zemljama čuti da je srpski narod jedan topao i dobrodošao narod, da smo gostoprimljivi, a da lepote naše zemlje svako od njih treba da vidi“, navodi Dragana Petković, direktorka SKC-a.

Podsetimo, Međunarodni studentski festival folklora niški SKC organizuje po jedanaesti put. Ove godine učestvuje više od pet stotina članova folklora i njihovih orkestara, iz osam zemalja, uključujući i Srbiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com