Некатегоризовано

Prijem za učenike iz Beograda i Niša

Organizacija „Nađi Raula“, Gimnazija „Kreativno pero“ iz Beograda i ETŠ „Mija Stanimirović“ iz Niša u saradnji sa JKP “Mediana” i radnim grupama za socijalna pitanja i humanitarne aktivnosti Kancelarije za mlade Grada Niša organizovali su razmenu učenika ovih škola za koje je organizovan prijem u Gradskoj kući.

Ovom prilikom podeljene su i ekološke zahvalnice učenicima. U ime Kancelarije za mlade grada Niša, Jovan Milić, je uručio zahvalnicu i gradonačelniku Niša, Darku Bulatoviću u znak zahvalnosti za doprinos i podršku mladih ljudi.

“Ovo je jedno od priznanja koje mi mnogo znači, jer je dobijeno od ljudi koji su budućnost i sadašnjost zajednice u kojoj živimo. Razvijanje ekološke svesti i potrebe da čuvamo životnu sredinu, najpre treba da potekne od vas, od onih koji već puno toga znaju, koji će puno toga naučiti i od onih koji će vrlo brzo biti nosioci razvoja ovog društva i ove države”, istakao je gradonačelnik Bulatović.


Aleksandar Stevanović, direktor ETŠ “Mija Stanimirović”, poželeo je dobrodošlicu gostima iz Beograda i zahvalio se gradonačelniku na prijemu.

“Ovo je, nadam se, početak jednog dobrog prijateljstva i poznanstva, razmena učenika i iskustava dveju škola je uvek korisna za sve”, istakao je Aleksandar Stevanović, direktor ETŠ “Mija Stanimirović”.

Pored druženja, učenici su sadili i sadnice prijateljstva, i na taj način promovisali značaj zaštite životne sredine a svako posađeno drvo doprinosi zdravijoj sredini i smanjenju zagađenja, poruka je sa sa ovog prijema.


Razmena je organizovana sa ciljem da se promoviše zaštita životne sredine i održivi razvoj kod mladih, a u suret obeležavanju 22.aprila Dana planete Zemlje.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo da smo u Nišu. Sve nas koji smo ovde spojila je jedna zajenička težnja, a to je stvaranje zdravije životne sredine”, kazala je direktorka Gimnazije “Kreativno pero” Gordana Kedžić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com