Društvo

Prijem građana u Gradskoj kući

U Gradskoj kući organizovan je prijem građana koji nisu bili zadovoljni rešavanjem problema koje su već u ranijim susretima isticali i tražili da se reše.

Najčešće isticani problemi ticali su se izgradnje vodovodne, kanalizacione mreže i asfaltiranja ulica.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, zajedno sa timom saradnika iz različiti oblasti, razgovarala je sa njima o načinu rešavanja njihovih zahteva.

Sada smo hteli, zajedno sa timom saradnika iz različitih oblasti, da im predložimo jedinstveno rešenje. Posle rebalansa Budžeta Grada Niša, ideja je, osnovaćemo fond za pomoć stambenim zajednicama za sanaciju krovova i fasada, rekla je ona.

Stanari često nisu u mogućnosti da sami reše te probleme, a preko fonda Grad Niš bi sa njima učestvovao u sufinansiranju radova, navela je gradonačelnica Niša.

Glavni gradski urbanista Tanja Obradović ocenila je da građani uviđaju značaj planskih dokumenata o uređenju i izgradnji grada. Ona je rekla da je u toku analiza postojećih urbanističkih planova i pokretanje postupaka za njihovu izmenu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com