Društvo

PRIJEM GRAĐANA – Nišlije od nadležnih tražile rešenje za svoje probleme

U Gradskoj kući danas je organizovan još jedan prijem građana. Najčešće isticani problemi ticali su se izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, kao i asfaltiranja ulica.

“Često imamo realno stanje. Malopre smo imali slučaj koji se tiče Pećke ulice gde smo konstatovali da su neispunjeni uslovi, tako da možemo da pristupamo dalje planiranju radova, kroz planiranje sredstava i sve što je potrebno, ali imamo i dosta ulica gde je ili zemljište u privatnom vlasništvu, gde pristupamo rešavanju imovinskih odnosa”, kazao je Milan Nikolić, vršilac dužnosti načelnika Uprave za imovinu i održivi razvoj.

Tanja Obradović, glavni gradski urbanista ističe da Grad kroz razne problema sa kojima se susreću građani, uvek nauči nešto novo.

“Danas je iz moje oblasti bio jedan uspešan prijem. Bilo je osoba koje su bile vezane za planski dokument i proširenje jedne ulice. Uputili smo osobu da se prijavi i preda prigovor, pošto je plan generalne regulacije Pantelej trenutno na javnom uvidu, mada moram da iskoristim priliku da najavim tri planska dokumenta generalne regulacije, Pantelej prva faza, Pantelej treća faza i Palilula prva faza”, kaže Obradović.

Ona naglašava da su to kratke izmene koje se tiču uvođenja visokih objekata, ali da Komisija za planove daje okvir da se ljudi javljaju i da se određene primedbe mogu sagledati kratkim izmenama, koje se tiču nekog javnog interesa.

Javorka Milosavljević na prijem je došla sa željom za rešavanjem problema sa kanalizacijom u ulici Sime Krstojevića u Suvom Dolu.

“Problem je što kanalizacija ne može da se kopa naviše, nego moramo da prođemo po 10 metara komšiji kroz dvorište, ali on to ne dozvoljava. Mi smo i kuću legalizovali i dali grdne pare. Sad plaćamo i kamion da čisti jamu. Dve godine, od 2020. nemamo nikakav odgovor. Sad kažu da sačekamo još malo, a šta će da bude, to samo Bog zna.. Oni su dolazili, ali nikakav odgovor nisu poslali. Ni da li može ni da li ne može. Ja sa sa 17.000 penzijom legalizovala kuću i sada nemam kanalizaciju, a šestt članova živi u kući. To je stvarno sramota. Sad su rekli da su zvali direktorku Vodovoda da ona odgovori šta će i kako će da bude. To su dve godine čekanja, a ne jedan dan”, objašnjava Javorka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Mnogo je jadno i bedno kada građani moraju da idu na noge namesnici da bi joj izneli probleme za koje neko od njenih gradskih parazita redovno prima platu. To je ponižavajuće čak i za polupismen narod koji je glasao za ove parazite jer im je svest veoma uska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com