Društvo

Prijem dama neobičnih zanimanja u GO Medijana

Povodom 8. Marta, Međunarodnog dana žena, u Gradskoj opštini Medijana, nakon dve godine pauze usled pandemije izazvane virusom Kovid 19, organizovan je prijem za pripadnice lepšeg pola, koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima, saopštila je ova opština.

Pozdravljajući gošće i čestitajući im praznik, predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, istakao je neophodnost većeg poštovanja rada svih dama, koje obavljajući ozbiljne, odgovorne i teške poslove, pokazuju da su ravnopravne sa kolegama.

Predsednik Kocić je dodao da, uprkos postojanju predrasuda o ženama u “čisto muškim” zanimanjima, zahvaljujući ovakvom predstavljanju i promovisanju, danas nije neobično videti ženu za upravljačem automobila, a nije čudno videti ni one koje voze kombi, kamion, žene u policijskoj ili vojnoj uniformi, kao ni one na čelu država.

Čast da budu gošće predsednika najveće niške opštine imala je major policije i zamenik komandira policijske stanice Medijana, Marija Stojanović, koja 20 godina radi u policiji. Marija je prva žena, koja je obavljala poslove Šefa smene u dežurnoj službi i prva žena zamenik komandira. Ovom prilikom, Marija je istakla izuzetno dobru saradnju, koju Policijska ispostava Medijana ima sa Gradskom opštinom Medijana.

Među gošćama predsednika Kocića bila je i Vesna Filipović, taksista službe Eko taksi. Vesna radi 3 godine i po stažu najstarija je žena vozač taksija. Ona kaže da je voli ovaj posao i da pored toga što je stresan i odgovoran, jako interesantan i dinamičan.

Pored Kristine Dimitrijević, vatrogasca, službenika Uprave za vanredne situacije u Nišu, među damama koje su posetile Gradsku opštinu Medijana bile su i Ivana Stepančević, kapetan Komande 3.brigade Kopnene vojske Srbije, Katarina Kocić, tehničar za motor, vodnik u 119.mešovitoj helikopterskoj eskadrili 98.Vazduhoplovne brigade u Nišu, Jelena Tanasković i Jovana Branković, otpravnice vozova „Infrastrukture Železnice Srbije“ iz Sekcije Niš. Jelena je 15 godina otpravnik vozova, dok je Jovana 3,5 godine u službi.

Jadranka Tasić, je bila još jedna dama među gošćama predsednika Kocića Jadranka je ultra trejl maratonka, koja je na nedavno održanom najstarijem i najautentičnijem maratonu na svetu „Athens authentic marathon“ na kojem je učestvovalo preko 10.000 maratonaca iz celog sveta, u ukupnom plasmanu od 1639 takmičara, među 277 žena, u svojoj kategoriji bila je 51. i jedina je žena od 10-ak trkača iz Srbije.

 

Jadranka je govorila o daljim pripremama za trku u Istri, na stazi dugoj 170km, koja joj predstoji.

Povodom današnjeg praznika, predsednik Gradske opštine Medijana, damama je uručio prigodne poklone i naglasio da bi više pažnje lepšem polu trebalo posvećivati, ne samo na današnji dan, već bi to trebalo činiti svakog dana, imajući u vidu da pored profesionalnih obaveza, one brinu o kući, porodici.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com