Društvo

PRIJAVLJIVANJE STUDENATA ZA MEĐUNARODNI FESTIVAL U BEOGRADU: Budućnost zove

Počelo je prijavljivanje za festival “Međunarodna studentska nedelja”, koji od 14. do 22. jula u Beogradu realizuje organizacija “Svetski omladinski talas”, saopštio je Univerzitet u Nišu. Prijavljivanje za festival traje do 28. februara.

Tema ovogodišnjeg, trinaestog po redu, festivala je “Budućnost zove”. Na festivalu se organizuje veliki broj radionica, na kojima se mogu steći znanja iz različitih oblasti.

Festival, koji slovi za najveći ovoga tipa u jugoistočnoj Evropi, okuplja više od 250 studenata iz 50 država, iz različitih delova sveta. Dolaze studenti iz Norveške, Rusije, Litvanije, Nigerije, Meksika, svih balkanskih zemalja i mnogih drugih, te organizatori pozivaju studente da se prijave i podele znanja i iskustva sa inostranim kolegama.

Prijavni formular se može naći na sajtu iswib.org, a posle popunjavanja formulara sledi intervju putem “skajpa” na engleskom jeziku.

Studenti iz Srbije plaćaju 20 evra troškove učešća, a kako organizatori navode, tim sredstvima se pokrivaju troškovi za materijal za radionice, za izradu sertifikata, kao i za majice sa znakom festivala, dok inostrani studenti plaćaju 150 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com