Hronika

Prijavljen pokušaj otmice učenika Osnovne škole, stariji čovek mu nudio bombone i prevoz

Niška policija juče popodne oko 18 sati dobila je prijavu roditelja učenika drugog razreda, u kojoj se navodi da je njegovo dete u blizini Osnovne škole “Stefan Nemanja” zaustavio stariji čovek i nudio mu bombone i da ga preveze, što je dete odbilo i otišlo kući.

Policija je izašla na lice mesta i obišla okolne ulice, ali kako su nam kazali, nije uočena osoba koja odgovara opisu koje je dalo dete.

Nišlija Ivan Janković, otac učenika obratio se našoj redakciji i naveo da je po povratku iz škole, juče oko 17.30 u prolazu između škole ‘Stefan Nemanja’ i doma učenika, dok je stajao sam kod pesačkog prelaza, njegovom sinu je prišao stariji muškarac u crnoj jakni i teksas farmericama, starosti oko 50 godina, stavio mu ruku na leđa i obratio mu se.

„Ajde da te povezem da ne ideš pešaka kući“.  Na to mu je, kako kaže, njegov sin odgovorio: „Ne hvala, tata me čeka ovde“.

„Stariji čovek je ponovo asertivnim tonom rekao i ubeđivao dete: ‘Ajde idemo kod mene u auto da te povezem, da se ne umoriš’. Sin mu je još jednom odgovorio: ‘Hvala, ali tata mi je tu, čeka me. Nakon toga je osoba izvadila bombone iz džepa i rekla: ‘Uzmi malo bombone’. Sin mu je na to odgovorio: ‘Hvala, ne treba, imam puno bombona kući’i krenuo preko pešačkog prelaza do naše kuće koja se nalazi odmah preko puta. Osoba je tog trenutka ubrzala korak i hitro nestala u prolazima između doma učenika i Idea marketa“, napisao je Janković.

Kaže i da im je sin odmah ispričao šta se dogodilo.

„I mi smo se odmah zaputili nazad u školu, gde smo obavestili nadležne osobe koje su istog trenutka obavestili dežurnu službu policijske stanice Pantelej u Nišu. Iako ovde nije došlo do fizičkog nasilja, jasna je namera N.N.osobe, i samo pribranost mog sina, koga smo učili kako da postupa u ovakvim situacijama, je spasila ishoda koji ne smemo ni da naslućujemo kakav bi bio da je prihvatio da uđe u automobil N.N lica. Smatram da je bezbednost dece ovde ozbiljno narušena i da bi policija morala da reaguje, pogleda snimke kamera i slično, kako bi se pronašla osoba koja vreba decu oko škola“, naveo je otac dečaka putem mejla.

Niška policija potvrdila nam je da obilazi taj deo grada i intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti događaja, o kom je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com